“Amb les meves germanes vam créixer a la naturalesa de Tasmània entretenint-nos amb joguines de segona mà o fabricades per nosaltres mateixes. Reparar i donar una nova vida als objectes que han estat rebutjats em dona satisfacció. Vaig començar el meu petit projecte de nines després de perdre la meva feina. Mentre en buscava una de nova i cuidava la meva filla, vaig començar a agafar nines de moda que ningú volia, que estaven descartades a les botigues o als mercats de segona mà. Vaig pensar que aquells residus plàstics rebutjats i malmesos els podia convertir en joguines amb què els nens podrien jugar de la mateixa manera que ho vaig fer jo de petita.

Vaig eliminar la pintura que tenien de les fàbriques, les vaig pintar de nou per donar-los més riquesa i més realisme. Vaig crear roba, però aviat la meva mare, que n’és una experta, em va ajudar. També vaig fer nous peus quan me les trobava sense, els reparava els cabells, els hi tallava i tenyia. Després de posar algunes de les primeres nines transformades al meu jardí i publicar-ne fotografies a Internet, van començar a cridar l’atenció i, en pocs dies, periodistes de tot el món en parlaven i tenia milers de missatges de persones”.

Tree Change Dolls, el projecte de Sonia Singh, aposta perquè en comptes de caure al parany de l’hiperconsumisme, afavorim que els infants treguin partit de les joguines que ja tenen. I, sobretot, perquè les nines s’allunyin del patró irreal i absurd de la moda i s’assemblin a la gran varietat de nenes que hi ha al món.


1. (Aquestes deu primeres fotos mostren l’abans i el després de les nines que repara).



2.



3.


4.



5.



6.



7.



8.



9.



10.

11.



12.



13.



14.


Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 28, 2018 | 02:00
    Anònim maig 28, 2018 | 02:00
    Un treball brillant. Sempre he pensat que les Bratz aquestes semblen "prostitutes" que no pas nenes o noies normals, no son un bon exemple per que hi jugui un nen o una nena. Bona feina!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa