Foto: Not That Bomb James


5 projectes dels més de 200 presentats han resultat finalistes al Premi Lluís Carulla 2018 i defensaran, el pròxim mes d’octubre, la seva proposta davant un jurat integrat per personalitats vinculades al món cultural i de l’emprenedoria com Isona Passola (Directora i productora de cinema), Ricard Robles (Cofundador de SÓNAR), Jordi Sellas (Emprenedor i consultor cultural) i Nicolau Brossa (President de la Fundació Carulla).

El Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural, dotat amb 60.000 euros, té com a objectiu fer viable nous projectes culturals per donar resposta als reptes que planteja la societat catalana actual. El segon i tercer premi rebrà 15.000 euros. Els projectes presentats han d’utilitzar la cultura com a eix de transformació social, han de ser inèdits, estar en una fase inicial o plantejar un salt qualitatiu, i, sobretot, han de tenir vocació de continuïtat i de generació d’oportunitats.


Els 5 projectes finalistes són:

Mapa de la memòria: Una plataforma en línia que permet construir la memòria col·lectiva del patrimoni: la memòria dels llocs construïda pels ciutadans.

Bostik Murals: Un centre de creació, reflexió i difusió de l’art urbà, ubicat a la Sagrera, amb vocació de barri, de ciutat però també internacional.

Monking Me: La primera plataforma musical que permet l’escolta i la descàrrega gratuïta de cançons mentre l’artista és remunerat.

Versembrant: Una escola popular itinerant per educar en la igualtat social, fomentar l’esperit crític i apropar la creació artística al jovent amb el català com a llengua vehicular.

Rock’in: Música moderna a les aules de secundària, com a eina de transformació social i cultural. Un projecte de democratització de l’ensenyament musical.


El camí fins a la final

Fins a l’octubre els seus responsables rebran orientació de la mà de NetMentora Catalunya amb l’objectiu de definir l’estratègia de futur, en clau de sostenibilitat. A través d’aquest assessorament, fet per professionals experts en impulsar projectes d’aquest tipus, els creadors podran compartir dubtes, pensar i dibuixar una estratègia específica que els ajudi a assentar les bases de la sostenibilitat de les seves propostes. Al mes d’octubre es faran les deliberacions finals per part del jurat i durant el mes de novembre, en un acte públic, en coneixerem els guanyadors.


Projectes que perdurin

Tots 5 projectes, resultin guanyadors o no, obtindran dotació econòmica, ja sigui directa o a través de campanyes de micromecenatge, i el primer, segon i tercer premi tindran, a més, assessorament continuat a càrrec de NetMentora Catalunya. Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, remarcava: “Els 5 finalistes ja són guanyadors. Durant els pròxims mesos des de la Fundació aportem a tots 5 un assessorament que els facilitarà eines per tal que avancin en la definició de la seva estratègia en clau de sostenibilitat. Busquem projectes que vulguin perdurar, pels quals la dotació del premi sigui només una part en el seu camí per transformar la societat. Projectes, en definitiva, que aconsegueixin el màxim grau de solvència i sostenibilitat possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa