Galeria del mas d’en Xup. L’Espluga de Francolí, 1927. Arxiu Fotogràfic del Museu de la Vida Rural. Fons Lluís Carulla i Canals


Catorze recomana l’acte de presentació del llibre La vida als masos i altres disseminats de la Conca de Barberà, de Manel Martínez, que es farà el dijous 28 de juny a les set de la tarda al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, amb la companyia de l’arquitecte i editor Josep Maria Vidal Minguella.

Manel Martínez és de Vimbodí i Poblet, ha publicat llibres, articles i treballs relacionats amb el camp de l’arquitectura rural, popular i tradicional a la Conca de Barberà i sobre la història i l’explotació del bosc de Poblet. Després d’anys d’estudis, buidatges de padrons municipals, entrevistes i treball de camp, publica aquest extens recull dels masos que hi havia entre el 1860 i 1960, els usos que se’n feia i les famílies que hi van viure, fins que els canvis del món rural van alterar el paisatge i les formes de vida dels pagesos. Va ser llavors quan els masos, progressivament, van deixar de ser llars. El temps ha passat volant i ara han quedat reduïts a parets mig enrunades, estructures sense teulada i munts de pedres. Però també en aquest llibre que els fa reviure.

Què: Presentació del llibre La vida als masos i altres disseminats de la Conca de Barberà.
On: Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
Quan: dijous 28 de juny de 2018 a les 19:00.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa