Foto: Festival Essències


El 2015 va començar una aventura. Una aventura amb la voluntat de casar la música i la gastronomia de casa nostra i fer-la conèixer als visitants, però també als locals. Aquesta aventura es diu Festival Essències i arriba a la tercera edició amb la mateixa intenció del primer dia, arrelat a Montblanc i amb noves propostes per al públic que hi farà cap el dissabte 25 i el diumenge 26 d’agost. A més a més, l’oferta gastronòmica ecològica i de proximitat creix en aquesta edició a la concentració de foodtrucks, on es podrà tastar cuina variada, tant local com internacional. Però, i la música?


Dissabte 25 d’agost

La proposta de l’Essències per la primera nit de festival uneix el jazz amb una mostra de vins DO Conca de Barberà. Els mateixos productors oferiran i aconsellaran els tastos més adients mentre sona bona música:

Amb només 23 anys, Andrea Motis s’ha convertit en una de les veus més conegudes i apreciades pels amants del jazz del nostre país. Acompanyada pel seu quartet de base, la cantant i trompetista presentarà el seu àlbum de debut en solitari.



La Vella Dixieland és una banda de jazz que no necessita presentació i que, amb arranjaments propis, fa la seva versió personal del jazz de principis del segle XX d’autors com Duke Ellington, Jelly Roy Morton o Louis Armstong.



De pare algerià i mare catalana, Yacine Belahcene barreja sonoritats que ressonen als ports d’Alger, Marsella o Barcelona, allunyats però banyats pel mateix mar. Música que fuig d’estereotips amb una posada en escena enèrgica que de ben segur que ens farà ballar.



Stromboli jazz band són de Montblanc i en els seus espectacles trobem una barreja del millor jazz popular, dixieland i swing, però també grans dosis d’humor, teatre i una gran interacció amb el públic.



Diumenge 26 d’agost

La nit de diumenge, reservada per a la música més reivindicativa, l’Essències proposa barrejar la mostra de Cervesa Artesana a càrrec de productors de la zona amb l’ska, el reggae i el hip-hop:

Després de 30 anys sobre els escenaris, els Dr. Calypso se separen. Així que prepareu les maraques, les ulleres de sol i una muda neta perquè aquest serà un dels seus últims concerts.



Pabo Hasél és conegut per les seves lletres directes i lliures d’eufemismes. Descriu al seu públic la realitat tal com ell la percep, fins al punt de ser detingut per enaltiment al terrorisme pel contingut de cançons com Democracia su puta madre.



Adala & The Same Song Band: un tribut a un dels estils musicals més llibertaris de la història recent: el reggae dels anys 70 i 80 i un homenatge al gènere dub poetry que mescla la narració de text sobre ritmes reggae i dub.



El Senyor Peix: música propera, alegra i íntima sota l’essència de fusió mestissa de reggae, latin, rock i melodies pop, una proposta musical eclèctica amb tota la intenció de fer ballar i gaudir al gran públic.



Miguel Caamaño, conegut director i presentador del programa Alma de León de Radio 3, dedicat a la música d’arrel i d’inspiració jamaicana, és un dels grans coneixedors en el domini d’aquests estils musicals. Sota el nom de DJ Don Cornelius, es delecta en les sessions com a mestre de cerimònies i selector contagiant la seva passió per la música a tot el seu públic.

Foto: Festival Essències

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enric Bastart a juliol 17, 2018 | 14:25
    Enric Bastart juliol 17, 2018 | 14:25
    Enhorabona per aquest cartell d'enguany. Com sempre excel·lent i sempre millorant lo immillorable. Salut i força.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa