Nèlida Fornell recomana 'L'amiga genial'

Nèlida Fornell a la llibreria Quatre cantons de Berga. Foto: Llibreria Quatre cantons


La crueltat que tots portem a dins

Darrrerament s’ha parlat molt d’aquesta novel·la, el primer volum d’una sèrie de quatre obres. En castellà, va començar a sortir el 2012 i l’any passat ens en va arribar l’última. Just en el mateix moment en què s’ha publicat el quart llibre en castellà, ha aterrat a les llibreries el primer en català, traduït per Marta Hernández Pibernat.

I per què vull recomanar justament aquesta novel·la? Doncs perquè és d’aquelles obres plenes de sensacions que perduren en el temps. Tracta d’una amistat femenina al llarg dels anys —aquest primer volum correspon a la infància i l’adolescència—, però el que destaca de manera particular és que aquesta amistat no només és femenina, sinó universal.

Existeix una admiració mútua entre els dos personatges i alhora —i això és el que em va impressionar per sobre de tot— una crueltat, una competivitat que es desenvolupa al llarg de la història i que provoca en el lector moments d’autèntica perplexitat. Aquesta dualitat és el més interessant. Perquè… Qui no ha tingut mai, en certes circumstàncies, mals pensaments envers les persones que més s’estima?

L'amiga genial, d'Elena Ferrante

El llibre recomanat
Títol: L’amiga genial
Autor: Elena Ferrante
Traductora: Marta Hernández Pibernat
Editorial: La Campana
Any: 2015

La llibreria que el recomana
Nom: Llibreria Quatre Cantons
Adreça: Passeig de la Indústria, 29 (Berga)
Qui la cuida: Nèlida Fornell
Què ens n’agrada: La Llibreria Quatre Cantons no és només una llibreria, sinó que també es converteix en cafeteria, en quiosc o en sala d’art segons convingui. A la Quatre Cantons, a banda d’un bon llibre amb cafè amb llet, també podeu gaudir de presentacions, recitals poètics i concerts en petit format.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa