Foto: Llibreria Pebre Negre


Mentre Maite Cusó ens explica què ens recomana, la seva companya, Maite Sánchez, ordena capses i capses de paquets que arriben per Sant Jordi. Arriba una clienta: la Laia Falcón, que aparca la bicicleta dins la llibreria i omple el cistell amb grapats de llibres per a la biblioteca de l’escola bressol de la filla.

Quan el cinema Drac Màgic va obrir les portes als nens de les escoles, vaig tenir la sort de poder-hi anar per primera vegada. Vam veure la pel·lícula Otto és un rinoceront. Em va emocionar moltíssim. Els nòrdics tenen la capacitat de fer el que aparentment no és correcte. Imaginen i van més enllà. El protagonista, amb un llapis que es troba, dibuixa l’animal i, pum!, n’apareix un de debò i grandiós que fa anar de bòlit tot el veïnat.

Quan a la Filmoteca la van tornar a passar, vaig anar-hi amb les meves filles. Encara que haguesin passat molts anys, vam viatjar cap aquell imaginari i vaig tornar a notar aquella sensació a dins. Però la història no acaba aquí. Una amiga que viu a Copenhaguen un dia em va dir: Maite, saps que el llibre de l’Oto està traduït al català? Aquest moment coincidia amb l’obertura de la llibreria. Va ser dels primers que vam vendre. Estem especialitzats en literatura infantil i juvenil i en gastronoma i cuina, per això ens va fer gràcia que ho publiqués Sushi Books.

Després vaig llegir aquest llibre amb les meves filles de 8 i 10 anys. Ho fèiem per capítols. Cada nit un. Es quedaven amb ganes. Sempre en volien més. Si el recomano, també és perquè diuen que aquesta edat és fràgil, es perden lectors. I aquest llibre és molt estimulador.


Maite Cusó



El llibre recomanat
Títol
: L’Otto és un rinoceront
Autor: Ole Lund KirkeGaard
Traductors: Esteve Valls i Aina Huguet
Editorial: Sushi Books
Any d’edició: 2014

Qui el recomana
Llibreria: Llibreria Pebre Negre
Adreça: c/ Clot, 41 (Barcelona)
La cuiden: Maite Cusó, Maite Sánchez i Oriol Canosa

Quatre pinzellades:
És l’única llibreria especialitzada en gastronomia que hi ha a Catalunya. Fa molts anys que ens coneixem i els tres teníem moltes ganes de fer un projecte propi. Vam decidir crear un centre cultural que girés al voltant del llibre. Que aquest fos l’excusa material, que donés un valor econòmic a tot un altre univers que costa més de monetaritzar. Fem des de presentacions de còmics i espectacles, fins a tasts de vins i tallers de cuina. En tenim una, amb forn i microones. Els autors que presenten llibres de gastronomia ho agraeixen, perquè poden cuinar el que ensenyen entre pàgines. Tenim molt d’interès pel procés creatiu i intentem cuidar-lo oferint aquest espai. Valorem els il·lustradors i els traductors, perquè no sempre se’ls reconeix la feina que fan. Ens agrada el tracte amb el client: quan vénen i ens demanen consell tenim una feina molt bonica que és anar preguntant, per apropar-nos al seu gust i esbrinar què s’hi ajusta millor. La satisfacció més gran és que després et diguin que ho hem encertat. El llibre és el principi i el final d’una roda que no para de girar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àlex a abril 14, 2016 | 19:03
    Àlex abril 14, 2016 | 19:03
    Jo fa poc vaig entrar a la llibreria Pebre Negre, i em vaig emportar un munt de llibres i l amistat de tres persones increibles, la Maite Cuso, la Maite Sanchez i l Oriol. Felicitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa