Dones i espai públic: control és el primer de tres capítols del vídeo-assaig Soy Cámara de l’equip d’Audiovisuals del CCCB. En un context d’actualitat en què les reaccions masclistes, les violacions i els burquinis estan a l’ordre del dia, aquest breu documental tracta sobre les pressions i els mecanismes de control que suporta la identitat pública femenina, lluny de l’esfera domèstica, al llarg de la història. Des de la figura de la flâneuse, la reivindicació de la llibertat personal de la dona, fins a les normes cosmètiques i estètiques actuals. 

Ingrid Guardiola n’és la guionista, realitzadora i directora, amb muntatge de Joan Carles Rodríguez. S’inclouen entrevistes a especialistes en el tema com Brigitte Vasallo (activista), Paula Ezquerra (Asamblea de Activistas Pro-Derechos sobre el Trabajo Sexual de Catalunya), Mercè Amor (Festa de la Dona), Col·lectiu Punt 6, Zaida Muixí (arquitecta), Marta Segarra (catedràtica de literatura francesa), Mary Nash (historiadora) i María Castejón (investigadora especialitzada en temes de gènere).

Els altres capítols sortiran al gener i al febrer i segueixen la mateixa tònica. El segon parlarà de la violència en l’espai públic a les dones i el tercer sobre les lluites i les eines per paliar-la.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa