Arran d’un voluntariat a Filadèlfia el 2008, Judy Gelles va iniciar un projecte d’entrevistes a nens de quart de primària d’arreu del món. Els pregunta amb qui viuen, què desitgen i què els preocupa. I els fa una fotografia, d’esquena, perquè no hi hagi problemes amb drets d’imatge. Ja ha parlat amb més de 300 nens de la Xina, Anglaterra, Nicaragua, l’Índia, Santa Lucía, Itàlia, Corea del Sud i Àfrica del Sud.


1. EUA. Escola pública quàquera. La meva mare és infermera de diabetis pediàtrica i el meu pare ensenya fotografia i dirigeix pel·lícules. Quan sigui gran vull ser infermera de diabetis pediàtrica com la meva mare. No desitjo res més. M’agrada la meva família i la meva escola. Sóc bona en lectura, matemàtiques i gimnàstica.

Foto: Judy Gelles



2. Xina. Escola per a nens treballadors migrants. El meu pare se’n va a la feina a les 5 del matí i torna a casa a les 8 del vespre. Els meus pares volen que treballi dur. Quan torno a casa de l’escola, primer de tot faig els deures. La mare em cuinarà alguna cosa especial si em va bé l’escola.

Foto: Judy Gelles



3. EUA. Escola jueva. El meu pare és caçarecompenses. Té una arma però no sé on la guarda. M’encanta jugar a vídeojocs. El meu joc preferit és Call of duty. És un joc de guerra. Hi ha molta violència i un llenguatge fort. Vull ser dissenyador de cotxes. El meu cotxe preferit és un Bugatti. Tinc por a les altures. La meva pitjor por és anar en avió i tenir un accident.

Foto: Judy Gelles



4. Nicaragua. Escola pública. Visc amb la mare, el pare i tres germans. El meu pare treballa en una fàbrica de cafè. Torna a casa els caps de setmana. Em preocupa el meu pare. Treballa molt dur i a vegades té febre. El meu desig és aprovar quart curs.

Foto: Judy Gelles

5. EUA. Escola pública urbana. Visc amb la meva mare, les meves dues germanes i l’amiga de la meva mare. El meu pare és a la presó a Mississippi. Jo, la meva mare i les dues meves germanes i el meu tiet i l’àvia anirem tots fins a Mississippi el mes que ve en una gran furgoneta a visitar el meu pare. Tinc moltes ganes d’anar-hi.

Foto: Judy Gelles

6. EUA. Escola pública de la reserva nativa americana. El pare i la mare parlen indi i anglès. Viatgem als esdeveniments pow wows i ballem i cantem i toquem els tambors. Guanyem concursos i diners. El meu desig és arreglar el meu vehicle de quatre rodes per poder agafar els cavalls. Estic estalviant els diners que guanyo a pow wow. Em preocupa que una serp de cascavell em piqui.

Foto: Judy Gelles



7. Parlo zulu i anglès, el meu pare és policia i porta una arma. Casa nostra té una paret al voltant amb filferro elèctric. El meu desig és que tothom pari de barallar-se amb els altres; a casa, a l’escola, i al món. Tinc por que un dia sigui assassinada.

Foto: Judy Gelles

8. Itàlia. Escola pública. El meu pare és jardiner i ven flors. La meva mare ajuda el meu pare. Jugo de porter al nostre equip de futbol. No tinc desitjos ni preocupacions.

Foto: Judy Gelles

9. Índia. Escola anglesa privada. Sóc hindú brahman. No menjo carn. A casa meva som sis. El meu avi que s’està a casa, la mare, el pare, el meu germà petit i la nostra criada. Els meus pares treballen a la facultat d’enginyeria. La nostra criada renta la roba, neteja la casa i cuina el sopar. Quan sigui gran vull ser pediatra. El meu desig és visitar els Estats Units i viure-hi per sempre.

Foto: Judy Gelles

10. Xina. Escola per a infants treballadors migrants. Visc amb la meva mare i el meu pare. Sóc filla única. El meu pare és xef. Ve a casa cada dissabte. La meva mare treballa en un hotel. Trobo a faltar la meva ciutat natal i la meva àvia. La visitem una vegada a l’any. A la nit tinc malsons, la meva mare desapareix. Algun dia m’agradaria visitar Xangai.

Foto: Judy Gelles


11. Estats Units. Escola rural pública. La meva mare s’està a casa i el meu pare treballa en una pizzeria. No tenim internet ni cable. Jugo a l’aire lliure en el meu llit elàstic. Em preocupo per tot, pels estudis, per què em poso al matí. Desitjo que els meus pares deixin de fumar. Tinc asma.

Foto: Judy Gelles

12. Corea del Sud. Escola privada. Visc amb la meva mare i el meu germà gran. El meu pare va morir quan jo tenia tres anys. Estudio piano i violí. El meu desig és que la meva família sigui feliç. M’agrada fer riure la gent. Vull ser científic i treballar amb robots.

Foto: Judy Gelles

13. Anglaterra. Escola preparatòria. La meva mare s’està a casa i el meu pare treballa en una oficina. Si em porto malament, els meus pares em prenen la Xbox. Em preocupa tenir problemes amb el director de l’escola. A la meva escola si parles malament d’un professor, estàs suspès. M’agradaria tenir una Playstation 4, un iPad i un ordinador.

Foto: Judy Gelles

14. EUA. Escola pública urbana. Els meus pares van néixer a Mèxic. Només parlen castellà. Sóc bo dibuixant. Vull ser arquitecte. El meu desig és dissenyar edificis alts. M’agrada el meu tall de cabell mohawk. M’agrada ser diferent.

Foto: Judy Gelles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa