Jazz, unes vistes espectaculars de Barcelona, l’edifici emblemàtic de Gaudí i una copa de cava. Aquesta és la combinació que ofereixen les Nits d’estiu a la Pedrera. La Fundació Catalunya-La Pedrera organitza un any més aquest cicle de concerts de jazz amb 14 propostes. Des de les figures més destacades del país fins als músics més rellevants en l’àmbit internacional. L’entrada inclou una visita lliure a l’Espai Gaudí i un recorregut visual per l’obra de l’arquitecte. Hem parlat amb Jordi Feixa, programador de les activitats culturals de Fundació, per descobrir l’essència dels 14 concerts. Li cedim la paraula.

1. Susana Sheiman & Duccio Bertini. (9 i 10/6/17)
La vocalista Susana Sheiman i el director i arranjador italià Duccio Bertini inauguren el cicle amb una de les propostes més impactants de l’escena del jazz. Ho faran acompanyats de la primera big band que tocarà al terrat. El que ens sembla més interessant d’aquest projecte és poder reviure les nits màgiques dels anys 30, 40 i 50 amb una formació tan potent com aquesta.



2. Albert Bover & Horacio Fumero. (16 i 17/6/17)
Teníem moltes ganes de tornar a portar el magnífic pianista Albert Bover a La Pedrera i de recuperar Horacio Fumero, un dels clàssics de les nostres nits d’estiu. Aprofitant que fa vint anys que van treure el seu primer disc com a duet consolidat, Duo, els hem convidat a participar al cicle. Un duet de contrabaix i piano no és una formació gaire convencional. En aquest sentit, apostem per un concert diferent. I aprofitem per reivindicar una de les formacions més innovadores en el seu moment i més consolidades del panorama jazzístic. Una música íntima i virtuosa que es proposa recordar els estàndards clàssics.



3. Smack Dab. (23 i 24/6/17)
En aquest concert hem volgut apostar pels joves amb talent. Joan Casares (bateria) i Oriol Vallès (trompeta) són els líders del grup, un projecte que va sorgir arran del treball de final d’estudis a l’ESMUC. Lluc Casares (saxo tenor), Joël González (piano) i Pau Sala (contrabaix) són la resta d’artistes de la formació. Aquests músics emergents afronten els clàssics amb un estil despreocupat i molt fresc, amb una música enèrgica i explosiva.



4. The Black Barbies. (30/6 i 1/7/17)
Desirée Diouf és una cantant que ja s’ha fet un nom en el món del soul i del funky independent de Barcelona. Per a les nostres propostes ens agraden aquestes cantants amb presència escènica, amb una veu que bascula entre diferents estils de manera molt elegant. Sergi Felipe (saxo), Oriol Riart (guitarra), Giampaolo Laurentaci (contrabaix) i Guillem Arnedo (bateria) són la resta de components de la banda. Tots junts creen una atmosfera plena d’energia i que arriba de manera directa a l’espectador.



5. Marco Mezquida & Fèlix Rossy. (7 i 8/7/17)
Marco Mezquida i Fèlix Rossy són dos joves talents que ja tenen una trajectòria consolidada al darrere. En aquesta ocasió ofereixen una proposta íntima, molt personal i amb gran força expressiva. Interpretaran composicions pròpies de l’un i de l’altre, amb moments d’improvisació, versions de cançons que els agraden i girs de guió que sorprendran el públic.



6. Pol Omedes with Strings “Mallorca”. (14 i 15/7/17)
El trompetista i compositor Pol Omedes és una de les revelacions més estimulants de l’escena catalana. Després del seu primer disc, La ganadora, en aquesta segona producció, Mallorca, afronta el repte de conjugar una formació clàssica de jazz amb un quartet de corda. Això aporta riquesa i aires mediterranis a la composició. Una proposta basada en el jazz però que també beu del folk i que creiem que pot venir molt de gust de sentir les nits d’estiu.



7. Underpool 5. (21 i 22/7/17)
Des de La Pedrera volem ser una finestra a totes les propostes jazzístiques interessants del país. Per això hem seleccionat una de les formacions del segell Underpool, un impulsor cultural del món del jazz. Aquest concert serà la presentació del seu darrer disc, Underpool 5. Roger Mas (piano), Gorka Benítez (saxo), Martín Leiton (contrabaix) i Ramon Prats (bateria) formen el quartet explosiu que s’ha reunit per a aquest projecte.



8. Jose Carra. (28 i 29/7/17)
Jose Carra és un pianista malagueny que fa un jazz molt contemporani tot i que beu de la música clàssica. En el seu últim disc, Versus, treballa amb Jaume Llombart (guitarra), Bori Albero (contrabaix) i Dani Domínguez (bateria). Crec que és una proposta diferent, amb un jazz molt intens i melòdic, molt ric.



9. Mayte Alguacil Trío feat. Enrique Oliver. (4 i 5/8/17)
Ens agrada apostar per les veus especials, i aquest és el cas de la Mayte Alguacil. En el seu segon projecte, compta amb la col·laboració de Jaume Llombart (guitarra) i Pedro Campos (contrabaix). En aquest cas els acompanyarà Enrique Oliver. Interpretaran els estàndards clàssics.



10. Guillem Arnedo Band & Celeste Alías feat. Michael Kanan. (11 i 12/8/17)
Guillem Arnedo Band i Celeste Alías presenten Let’s Sing Oscar Hammerstein II. El seu nou disc sobre els musicals que Hammerstein II va escriure juntament amb Rodgers i Kern. Han pogut comptar amb el prestigiós pianista de Nova York Michael Kanan, que també serà amb ells en aquest concert. Tots plegats fan un jazz clàssic però molt ben treballat, amb un directe molt sòlid.



11. Outerspace. (18 i 19/8/17)
És una proposta molt interessant perquè al país no hi ha gaires grups que beguin de les arrels africanes i amb aquesta motivació. Outer Space barreja estils africans com l’afrobeat, l’afrosoul o l’ethioJazz, i els ritmes estàndard del funk dels anys seixanta. El seu directe és molt viu, amb una presència del vent molt rellevant que crea un ambient festiu.



12. Martín Leiton Quartet. (25 i 26/8/17)
El contrabaixista Martín Leiton forma aquest nou quartet oferint un repertori clàssic. L’acompanyaran dos músics de gran talent que tot just han acabat els estudis: el saxofonista Santi de la Rubia i el pianista Toni Saigi. El que volem destacar és el contrapunt dels joves amb l’experiència dels músics consolidats.



13. Sofia Ribeiro Quartet. (1 i 2/9/17)
Sofia Ribeiro és portuguesa però té una relació molt intensa amb Catalunya. Especialment amb Barcelona, va estudiar a l’ESMUC. La cantant ha conquerit els escenaris més destacats d’Amèrica i d’Europa. Ara torna a Barcelona amb Juan Andrés Ospina (piano), Juan Pablo Balcazar (contrabaix) i Salvador Toscano (bateria). La seva veu es caracteritza per un to profund, potent i expressiu.



14. Michael Olivera Group feat. Munir Hossn. (8 i 9/9/17)
També ens agrada portar propostes internacionals i aquest n’és l’exemple. Amb un jazz molt personal que beu de tradicions com el cançoner ioruba, aquest jove bateria ens endinsarà en un concert excepcional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa