Foto: Web: Mercat de les Flors


“La informació es transmet, però només la dansa ho fa d’una manera única: de cos a cos. I és just aquest matís el que la fa directa, intuïtiva, humana”, diu Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors.

Conegut per ser un espai escènic dedicat a la dansa i a les arts en moviment, aquesta temporada també serà un projecte mediador entre persones, artistes i públics de sensibilitats diferents. Des del 28 de setembre fins al 20 de maig, les propostes recolliran totes les mirades possibles des de la música, la paraula i el cos. I es farà a partir de cinc itineraris: Partitures –que inclou les creacions de recerca poètica i discursiva a partir del cos i del moviment–; Narratives –que mostrarà obres en què la dansa està al servei d’un relat–; Increïblesque utilitza el circ com a vehicle–; Talla única –que és un punt de trobada per a tothom– i Diàlegsque conjugarà creacions diferents–. Repassem catorze propostes de la nova programació.


1. L’estol + Many, alçant el vol
De Roser López Espinosa i Thomas Noone.
Del 28 de setembre a l’1 d’octubre a les 20h i diumenges a les 18h. A la Sala MAC.

A través dels cossos i la música, López prendrà com a partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar i Noone, amb Many, abordarà el tema de l’individu versus el grup.



2. We Women, les mateixes preguntes
De Sol Picó.
Del 26 al 29 d’octubre a les 20h i diumenges a les 18h. A la Sala MAC.

Preguntar-nos per la condició de totes les dones del món des de l’heterogeneïtat és l’objectiu d’aquesta peça. Quatre coreògrafes i tres músics fan un retrat de la dona contemporània arribant a qüestions similars, tot i els orígens radicalment diferents.



3. El més petit de tots – Opus 1 Blancs, aterrant al món
De la Compagnie d’À Côte.
El 18 i 19 de novembre a les 10h i 11h. A la Sala MAC.

La primera obra de la trilogia per infants de Komagata reflexiona sobre la percepció dels nadons. La Compagnie d’À Côte ens convida a entrar dins la caixeta de música on viu una ballarina traspassant fronteres artístiques i de gèneres.



4. Festival Hop, la dansa al carrer
Del 9 al 17 de desembre.

Hop és un punt de trobada de les danses urbanes, un espai per difondre, investigar, crear i desenvolupar a través del cos. Companyies internacionals, nacionals i locals es trobaran per ballar, dialogar i ensenyar, a tothom qui ho vulgui, diferents centres cívics i culturals de Barcelona.



5. InTarsi, la solitud del cos
De la companyia de circ Eia.
Desembre del 2017 i gener del 2018. A la Sala MAC.

Quatre acròbates utilitzen el teatre físic, la dansa i les arts del circ per fer d’un viatge vital un espectacle reflexiu i alhora visceral. InTarsi parla de les relacions i la solitud amb sensibilitat i humor.



6. Back Àbac, ballar els números
D’Àngels Margarit i la Cia Mudances.
Gener del 2017. Els dissabtes a les 18h diumenges a les 12h. A la Sala MAC.

Àngels Margarit utilitza els nombres, la música de Bach i l’infinit per crear una coreografia de matemàtica visual i sensual amb diferents artistes de dansa i circ.



7. La partida, jugar ballant
De la companyia Vero Cendoya.
Del 23 al 25 de febrer a les 20h i diumenge a les 18h. A la Sala MAC.

Cinc ballarines s’encaren a futbolistes per crear una màgica coreografia molt física i, al mateix temps, delicada. La banda sonora és interpretada en directe.



8. Les transformacions d’IUanMI
De Lali Ayguadé.
De l’1 al 4 de març a les 20h i diumenge a les 18h. A la Sala MAC.

Aquesta peça, la primera d’una trilogia, parla de transformacions personals i de grups, de com ens comportem davant de fets inevitables, de les emocions exposades a la col·lectivitat, de la memòria, del pas del temps, de la realitat i de la imaginació.



9. (Sweet) (Bitter), l’alegria i l’angoixa dels ideals
De Thomas Hauert i Gabriel Schenker.
El 6 de març a les 20h. A la Sala PB.

El conflicte entre perseguir un ideal i el turment de saber que romandrà lluny del teu abast és el motor universal de la vida. Hauert interpreta aquest poema musical sobre l’amor impossible.



10. Three Times Rebel, decisions i conseqüències
De Marina Mascarell.
Del 15 al 18 de març a les 20h i diumenges a les 18h. A la Sala MAC.

La degradació de la dona, la violència simbòlica, l’ús d’estereotips per educar són presents a les nostres vides de manera inconscient. Mascarell porta a escena la igualtat de drets per a homes i dones per parlar del món en què vivim, les decisions que prenem i les seves conseqüències.



11. Els mons de les Bèsties
De Baró d’Evel Cirk Cie.
Del 6 al 15 d’abril a les 20h i diumenge a les 18h. A la plaça Margarida Xirgu.

A través del circ, els membres d’una tribu imaginària ens mostren el jo profund de l’ésser humà creant un món bell, oníric i delicat.



12. Set Of Sets, la insistència del temps
De GN, MC Guy Nader i Maria Campos.
Del 26 al 29 d’abril a les 20h i diumenge a les 18h. A la Sala MAC.

Són cossos que desafien la gravetat a partir de la repetició i del ritme, com si fos una metàfora de la naturalesa de l’existència. Aquesta peça reflexiona sobre l’infinit, el temps i la memòria dels cossos en acció.



13. A Love Supreme, teixir des de la improvisació
De Salva Sanchis, Anne Teres de Keersmaeker/ Rosas.
Del 4 al 6 de maig a les 20h i diumenge a les 18h. A la Sala MAC

Quatre intèrprets ballen al ritme de la peça musical de John Coltran, A Love Supreme, tot jugant entre la improvisació, la composició, la complexitat i la simplicitat rítmiques.



14. Radical Light, 120 batecs per minut
De Salva Sanchis.
Del 18 al 20 de maig a les 20h i diumenge a les 18h. A la Sala MAC.

És una coreografia per a quatre ballarins, en què la música està basada en el concepte de pulsació. Així doncs, amb un so i moviment que avança a 120 batecs per minut, conviuen dos conceptes de dansa: el que es crea espontàniament de manera instintiva i el formal, aquell que es veu a les actuacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa