Foto: Estrella Damm


Un diumenge a la tarda a la platja de Bogatell, el sol cau, famílies amb els més menuts jugant a la sorra i Joan Miquel Oliver que enfila cançó rere cançó. El cantant mallorquí comença la segona tanda de concerts a l’escenari de la Damm per celebrar la Mercè d’enguany.

El grup de samba dissimulat –tal com ell es defineix– que més aviat va cap als tocs elèctrics i futuristes canta cançons del nou disc Atlantis, però també Bombón mallorquín, Surfistes en càmera lenta, Flors de Cactus, Final feliç o Lego, que ens fa creure que encara és estiu mentre ballem descalces.

Mishima, que ens fa cantar “votarem” en comptes de “follarem” a L’olor de la nit, és el segon grup que puja dalt l’escenari. La banda ha tornat a entonar Sant Pere, ja que el moment és oportu, diu Carabén. Mentre el públic –ara ja més adult– cantem “demà ens pertany i demà és per tu i per mi” o un remix entre Tornaràs a tremolar i La forma d’un sentit. La nit arriba, els focus agafen protagonisme i les cançons del nou disc deixen pas a Els vespres verds, Un tros de fang o El camí més llarg. La platja es va omplint.

A les onze és el torn de Sopa de Cabra, el grup de Girona que fa vibrar el públic – finalment una mescla entre adults i nens, molts a sobre d’espatlles– a ritme d’himnes com Camins, El boig de la ciutat, El far del sud o Si et quedes amb mi. Sense deixar de saludar amb el mític “Bona nit, malparits!”, els Sopa deixen pas a mig concert a una pancarta on es llegeix “democràcia” i fan esment a l’agressió de grups neonazis a la presidenta de les Corts d’Aragó. El concert més polític dels tres acaba amb L’Empordà, que es rep amb els braços enlaire i les mans obertes.

Des de les set de la tarda a quarts d’una de la matinada, el Bogatell s’ha omplert fent veure que la tardor no ha arribat encara, per celebrar una Mercè més política i continuar cantant en català. Tot i això, en els sis concerts que ha acollit l’escenari aquest cap de setmana, no hi hem vist ni una sola dona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa