Foto: Leo Hidalgo


Catorze recomana el cicle i l’exposició La quadratura del cercle A, que es durà a terme a la Filmoteca de Catalunya del 19 d’octubre al 11 de febrer del 2018, tenint com a comissari Octavi Martí.

A les sales del cercle A barceloní, del qual es compleixen cinquanta anys, destacava la programació de qualitat, però també la creativitat d’unes campanyes publicitàries plenes d’enginy o uns cartells atractius que provocaven la complicitat d’espectadors que feien, del fet d’anar a veure pel·lícules en versió original, un acte de cinefília o, durant els darrers anys de la dictadura, també de llibertat.

És així com es va crear a Barcelona l’espectador de cinema modern, que sabia qui era el director del film, que no acceptava que els films estiguessin tallats, que arribava a les sessions abans que comencessin i no li agradava que altres arribessin a mitja projecció, que volia escoltar els actors parlant en el seu idioma, que no discriminava les obres perquè estiguessin rodades ja fa anys. Triaven el que es projectava i es reconeixien entre ells, sentint que formaven part d’un club.

El fons d’aquell cercle ara es troba a la Filmoteca de Catalunya amb el format d’una exposició i d’un cicle en què trobem algunes de les pel·lícules més representatives que s’hi van estrenar.

Què: Exposició La quadratura del cercle A.
On: La Filmoteca de Catalunya.
Quan: Del 19 d’octubre fins al 11 de febrer del 2018.

Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa