Bufant sons forma part dels concerts familiars que ofereix aquest curs l’Auditori de Barcelona. Xavi Lozano, Guillem Aguilar i Marc Vila són el trio musical que dona vida a l’espectacle. Comparteixen bona música en viu, a la vegada que ens redescobreixen objectes quotidians.


L’escenari és el Museu de la Música. Enmig d’instruments exposats plens d’història, el grup demostra que qualsevol objecte és una font musical en potència. Un manillar de bicicleta, una escombra, una regadora, un tub de busseig, una roda, una escala, una aixeta i un llarg etcètera.

En Guillem toca el baix elèctric i el Marc la percussió. En Xavi és el protagonista perquè, literalment, musicalitza allò que toca. No té quasi veu i renega d’estar afònic. Però no necessita parlar gaire per crear un ambient festiu i acollidor. Fa bromes. Balla. Salta. Riu. Experimenta. Sobretot, bufa i rebufa per convertir l’aire dels seus pulmons en notes.

El trio ens demostra que la música és allà on nosaltres la vulguem. Si tanquem els ulls, juraríem que escoltem una gralla quan en realitat sona una ampolla de plàstic. O una gaita gallega, quan es tracta d’una cadira de bar. El tub prim i negre del sistema de rec per goteig simula un saxofon, o una flauta si es bufa per l’altre cantó.

En Xavi va adonar-se que el món està ple de tubs i en ells hi va veure instruments de vent. L’artista de les mil flautes convida el públic a menjar verdura ecològica o explica que els extraterrestres tenen tot el dret a existir. Si parla algú capaç de fer música amb un macarró, els nens paren atenció. En Xavi i els seus companys es proposen fer que el món que ens envolta ens soni millor i ho aconsegueixen.

El pròxim 28 de gener «Bufant sons» tornarà a actuar. L’entrada inclou accés a l’exposició permanent del Museu de la Música.

Foto: Inés Cornelles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa