Han estat tres temporades d’èxit, d’audiència fidel, d’aprenentatges, d’emocions i de moltes sorpreses. Però aquest dilluns, és l’hora de dir adeu a Merlí, una sèrie de TV3 que ha trencat esquemes i que ha demostrat que la ficció televisiva en català pot arribar a tot arreu, i a un públic massiu i transversal. Entre d’altres, Merlí s’ha pogut veure en versió doblada al castellà a Antena 3 i també és la primera ficció de la televisió pública catalana disponible al catàleg de Netflix.

Un èxit que demostra que TV3 pot triomfar més enllà del procés, també i més enllà dels continguts polítics, tal com ja es va comprovar amb una altra ficció, Polseres vermelles, amb els drets comprats per Steven Spielberg. En el cas de Merlí, la clau ha estat un guió amb molt de ganxo, que posava el focus temàtic en un filòsof diferent en cada capítol, però, sobretot, que ha comptat amb molt bons personatges que han sabut connectar amb un públic que s’hi ha vist identificat. A Merlí, es parla el llenguatge d’ara i mostra conflictes propis del segle XXI, amb embolics que no defugen cap etiqueta.

El comiat de la sèrie serà aquest dilluns a les 21.55, amb l’especial La nit de Merlí. És la manera que TV3 ha triat per dir adeu al professor que ha fet apassionar l’audiència a la filosofia. La projecció es podrà viure des del TNC, on 800 afortunats viuran el capítol final amb els protagonistes de la sèrie. Catifa vermella, entrevistes als actors, i les millors escenes de totes les temporades en un programa dirigit per Espartac Peran i presentat per Candela Figueras i Mireia Mallol.

Figueras serà l’encarregada de parlar amb els protagonistes, que seran presents al TNC per acomiadar Merlí, envoltats de fans. Conversarà amb els actors que han donat vida als personatges principals: Francesc Orella, Carlos Cuevas, Elisabet Casanovas o David Solans. També triaran la seva escena preferida d’aquestes tres temporades i es farà un repàs de les escenes més impactants de la sèrie. Mireia Mallol trepitjarà la catifa vermella per veure quin és l’ambient.

Un homenatge “inesperat” a Merlí

L’últim capítol comença quan Merlí arriba a classe i no hi ha ningú. “És l’última classe de filosofia, i els alumnes volen fer al professor un homenatge que no s’espera. Però aquesta no serà l’única sorpresa del capítol: tots els personatges viuran moments inoblidables just quan s’acaba el curs”, explica el creador, Héctor Lozano, que trobaran els espectadors en aquesta última lliçó de Merlí Bergeron. “Merlí ha estat una gran experiència professional i personal. He escrit la sèrie que m’hauria agradat veure als setze anys, i estic molt content de l’èxit que ha tingut”, comenta Lozano al web de TV3.

Durant tres temporades, els espectadors han conegut i compartit vivències amb un professor que ha aconseguit triomfar amb una matèria que tradicionalment ha tingut una molt mala premsa, la filosofia. I ho ha fet amb uns alumnes carismàtics i ben especials, els peripatètics, i amb una audiència que l’ha seguit fidel, dilluns rere dilluns, fins al darrer dia, en un capítol que començarà a les 22.35 i que porta per nom Merlí Bergeron. Tot seguit, a les 23:45h, el comiat continuarà a Merlinari, on es podrà viure de primera mà com va ser l’últim dia de rodatge per als actors i per a tot l’equip.

Merlí, un valor segur d’audiència

La tercera temporada de Merlí, a falta de l’últim capítol, ha reunit una mitjana de 502.000 espectadors, amb una quota del 17,1 %. El més vist va ser l’episodi Hegel, emès el 4 de desembre, amb 598.000 espectadors i un 19,5% de quota. L’índex qualitatiu dona a la sèrie un 8,4 de nota mitjana en totes les temporades, amb un 84,6% d’espectadors que consideren que Merlí és una producció de “molta qualitat” i un 91,7% que consideren que és una sèrie “original i diferent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa