Foto: La Impossible


Quan Ifemelu decideix tornar a Nigèria des de la vida estable i confortable dels Estats Units, comença a estirar del fil dels records. La seva vida adolescent a Lagos, Nigèria, entra en dificultats quan el seu pare perd la feina, i la seva tieta Uju manté una relació amorosa amb un alt càrrec del govern que mor sobtadament. Mentrestant, Ifemelu s’enamora d’Obinze. Els joves veuen que el país no els ofereix gaires opcions per seguir amb la seva formació acadèmica. El futur els demana marxar als Estats Units, on els camins que emprendran els portaran a viure experiències molt oposades.

Chimamanda Ngozi Adichie, escriptora nascuda a Nigèria i amb formació universitària a Filadèlfia. Actualment viu entre Nigèria i els Estats Units. La literatura de Ngozi és poderosa, plena de veritat. L’espai entre ficció i no-ficció és molt subtil. Els personatges, sense la intenció d’instruir el lector, aporten coneixement i reflexió en qüestions tan contemporànies com el racisme. L’obra ens ajuda a observar el món amb un esperit crític.

Americanah és la pedra que llancem al llac. Un gest senzill que des de la història particular de la protagonista arriba a totes les altres històries que formen la complexitat de la vida i especialment de les relacions humanes.

Llegiu i gaudiu.


El llibre recomanat


Títol: Americanah.
Autora: Chimamanda Ngozi Adichie.
Editorial: Mondadori.
Any d’edició: 2014.

Qui el recomana

Llibreria: La Impossible.
Adreça: carrer Provença 232, Barcelona.
Qui la cuida: l’Olga Federico, la Mireia Perelló i la Blanca Àlvarez.




L’ànima de la llibreria: La Impossible som una llibreria especialitzada en català, amb una tria acurada de narrativa i assaig, també en altres llengües. Neix el juliol del 2013 de la mà de Mireia Perelló, Olga Federico i Tono Cristòfol, amb la intenció d’esdevenir un model de llibreria molt concret que abraci les sinergies culturals de la ciutat.

Després d’una llarga experiència en el món del llibre, engeguem el projecte que vol ser un espai de referència en català a Barcelona, distingit per un fons de qualitat i per una selecció de les millors novetats editorials. Amb l’objectiu d’apuntalar aquesta proposta cultural, organitzem tallers familiars, presentacions de llibres, clubs de lectura i exposicions relacionades amb el món literari.

Foto: La Impossible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa