De sol a sol, que vol dir de les sis de la tarda a les sis de la matinada. Més de vint mil persones. Un escenari i una cita que ja s’ha declarat com la festa major de Catalunya.

El Canet Rock torna i més que per escoltar les cançons, per viure-les. El Pla d’en Sala el proper 7 de juliol s’omplirà de màgia i complicitats de la mà de grups dels Països Catalans, novells i veterans, i molts d’ells internacionals, ja que tenen concerts a arreu del món. El desplegament per cuidar tots els detalls d’aquesta nova edició ja està anunciat: hi haurà més servei de trens amb un 30% de descompte i qui ho necessiti podrà sol·licitar un servei d’autocar al poble on visqui. Descobrim el cartell que s’ha presentat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (tot i que a l’abril es confirmarà el grup sorpresa) de la millor manera: escoltant com sona.


Txarango
Festa i compromís. Alegria i missatge. Les ganes de transformar el món de Txarango veuran sortir el sol: “Canet Rock forma part de la nostra història com a grup. És un concert diferent, mai toquem a aquesta hora. És especial. Quan vam començar ens van ajuntar amb la gent de l’Elèctrica Dharma i ens explicaven com eren les sortides de sol en els primers Canets Rocks, i que això els havia marcat com a banda. I que en aquesta nova etapa del festival aquest sigui un moment que ja ens sentim com a nostre és molt bonic”.



Macaco
Macaco aterra a Canet Rock totalment renovat. Ens oferiran les seves cançons d’abans i de sempre i les noves.



Animal
El grup que barreja sonoritats pop, folk, rock, reagge i soul ens convidarà a gaudir del seu nou directe: “Presentar el nou disc en aquest festival és la millor manera de connectar amb la gent. Estem impacients per sortir de l’estudi i tornar a tocar en directe perquè és amb el feedback del públic quan vibrem més”.



Doctor Prats
Des del pop, la cumbia i el reggae i fins al rock, l’electroswing i el dubstep. Els de Terrassa tornen al Pla d’en Sala per fer-lo tremolar: “Encara no hem entrat a l’estudi però ja tenim les cançons del nou disc. Tenim moltes ganes que surti, hi haurà moltes novetats i el Canet serà un gran lloc per estrenar-ho i compartir-ho. Es produeix una comunió de país que l’any passat, quan vam tocar, va ser molt vibrant. Intentarem repetir-ho”.



Els amics de les arts
Els seus directes són uns dels més esperats cada any perquè uneixen generacions: “Diem que el Canet Rock és la festa major de Catalunya perquè hi sentim molt la idea de família. El que passa darrere de l’escenari la gent no ho veu, però és molt bonic, és el moment de l’any on veus tothom, i pots compartir i explicar batalletes. A més, no crec que hi hagi una festa més grossa que aquesta.”



Els Catarres
Després d’una temporada de silenci, el grup torna per presentar el seu nou disc Tots els meus principis: “Ens calia molt fer aquesta aturada. Vam estar un any literal sense veure’ns. S’ha notat molt. Quan vam tornar a entrar al local, vam portar moltes idees: ara el grup deixarà de ser acústic, incorporarem guitarrista i posarem punts d’electrònica per tal de fer un directe molt més explosiu.”



La Raíz
Després d’haver tocar a Polònia, Alemanya, Itàlia, Irlanda, Xile, Argentina, Colòmbia i Mèxic, faran parada a Canet de Mar:



La Soul Machine & Brodas Bros
La música negra de La Soul Machine es conjugarà amb la coreografia de Brodas Bros per encomanar ganes de ballar i de cantar: “És la primera vegada que estem en un gran festival i farem un gran espectacle inèdit junts. Els Brodas Bros, com veieu al vídeo, es conjuguen molt bé amb el nostre Prioritat Soul.”



La sra. Tomasa
La revista Mondosonoro la descriu com una banda que ha publicat un dels millors dics de Rold Music del 2017, Nuestra Clave: “Fa tres anys que anem a Canet Rock com a públic i per nosaltres entrar en un festival com aquest és una sorpresa. Som un grup que normalment no té gaire cabuda en el panorama català, i estem molt agraïts de compartir cartell amb aquests grups. A més, les primeres vegades sempre són especials.”



Pupil·les
És un grup format per dues veus femenines, la Natàlia i la Mireia, i un discjòquei, el Joan. Venen de València per presentar el seu disc Les silenciades: “Teníem la necessitat de veure dones a l’escenari. És per això que vam fer aquest grup.”



Sense Sal
El grup de Terrassa s’estrena per primera vegada a Canet amb el seu particular pop-folk festiu: “Trencarem el gel i obrirem la llauna del festival, esperem fer-ho amb molta força i energia. És d’agrair que el festival aposti per un grup paritari: som quatre nois i quatre noies.”



Zoo
Els músics de Gandia arriben per segona vegada al Canet Rock amb el disc Raval:



Miquel del Roig, dj Ernest Codina i PD Busquets
Entre concert i concert, els tres seran els encarregats d’aconseguir que el ritme no pari.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa