Foto: Aikawa Ke



Francesc Candel, més conegut com a Paco Candel, va posar al centre de la seva obra literària la vida i el procés d’integració de la immigració espanyola vinguda a Barcelona als anys cinquanta. El missatge de l’escriptor, condensat en el seu famós Catalunya, un sol poble, continua viu: amb els Premis Francesc Candel es vol reconèixer la tasca dels qui ajuden a mantenir-lo vigent.

La Fundació Carulla pren el nom de l’autor per premiar tres projectes que promoguin, com Candel, l’acollida de la població migrada a través de la cultura i la llengua. En l’edició d’enguany els projectes guanyadors rebran la suma de 12.000 €. El termini de presentació de candidatures està obert fins al 15 de juny.


Qui s’hi pot presentar?

La convocatòria està oberta a empreses, entitats i organitzacions sense ànim de lucre que vulguin finançament per a un projecte que ja s’estigui implantant. Amb la dotació econòmica del premi es pretén garantir la continuïtat d’aquestes iniciatives o ajudar a eixamplar-ne l’abast. El jurat està format per Miriam Hatibi, M. Àngels Roque, Orland Cardona, Laia Tomàs, Edgar Iglesias, Fatima Ahmed i Rita Marzoa.


Quin tipus de projectes es premiaran?

Els projectes candidats es poden centrar a: millorar la convivència; aprofundir en el coneixement del context cultural, tenint en compte la diversitat de la nostra societat; sensibilitzar sobre la diversitat cultural; promoure la participació de dones i joves immigrants en àmbits de la cultura; donar una visió positiva de la diversitat als mitjans de comunicació i reforçar el sentiment de pertinença.

Per saber-ne més, feu un cop d’ull al web de la Fundació Carulla, que inclou les bases completes dels premis i la documentació necessària per poder-hi participar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa