Foto: Llibreria La Carbonera


Ens va arribar Pequeño país, publicat per Salamandra, fa unes setmanes.

De fet, no va arribar, ens el van regalar. Unes galerades precioses, cuidades. Venien amb una carta de l’editora, que cuida els llibres, i de la mà d’un comercial que, com tots els qui estimen la seva feina, són bons recomanadors (les llibreteres també necessiten consell).

El vaig començar a llegir de nit, sota la pluja.

Des del minut zero vaig tenir clar que no era un llibre normal. Pequeño país et corprèn. Per la senzillesa i la cruesa de les paraules. Pel relat punyent i la cançó que l’acompanya. Per la innocència dels personatges i la complexitat d’una guerra que encara ara ens costa de comprendre.

Pequeño país parla de la guerra. De la guerra de Ruanda i Burundi. De la raça. De les fronteres. D’estimar. Però sobretot, parla de créixer.

Gaël Faye explica, igual que canta, la història de la seva infantesa. O no exactament. Si el veniu a buscar a la llibreria us donarem la carta que fa servir ell mateix per presentar el llibre i ho entendreu millor.

La vaig deixar de llegir de nit, sota la pluja. I durant unes hores, dins meu, plovia.


El llibre recomanat

Títol: Pequeño país
Autor: Gaël Faye
Editorial: Salamandra
Any d’edició: 2018

Qui el recomana

Llibreria:
La Carbonera
Adreça: carrer Blai, 40 (Barcelona)
Qui la cuida: Carlota Freixenet, Mar Redondo i Aitor Moreno








L’ànima de la llibreria: La Carbonera neix amb l’objectiu de convertir-se en la llibreria del Poble-sec, amb la voluntat de construir des del barri i per al barri una comunitat lectora que creixi i que estimi la literatura, els llibres i la cultura. Som un projecte cooperatiu, on les sòcies entenem el treball i el projecte de manera compartida i cooperant, amb voluntat transformadora i fent nostra la idea d’economia social i solidària.

A La Carbonera hi ha llibres. Molts. En tenim molts de nous, però també en tenim de segona mà, els que podem, els que ens regalen i els que recuperem, perquè creiem que tots tenim dret a una segona oportunitat, llibres inclosos. De llibres nous en tenim de molts tipus: novel·les, assaig, poesia, teatre, novel·la negra, fantasia i ciència-ficció, còmic, llibre juvenil, llibres infantils… una mica per a cada lector que tingui ganes de llegir, de descobrir coses noves o de redescobrir clàssics. Però, com que considerem que llegir no ha de ser exclusivament una activitat individual, organitzem activitats per tal de compartir allò que llegim, ja sigui llegint en comú o bé comentant el que ja hem llegit. Per això fem clubs de lectura per a petits i grans, i en diversos idiomes; contacontes per a menuts; recitals de poesia; tallers d’escriptura. També volem aprofitar l’espai lector per repensar-nos i obrir-nos a les entitats del barri, perquè es facin seu l’espai i vinguin a pensar en col·lectiu i a debatre.

Foto: Llibreria La Carbonera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa