“Quan t’asseus a la taula d’un restaurant, acompanyat de criatures, de seguida et posen a les mans la carta que amb lletres visibles diu: Menú infantil. Molts d’aquests menús estan fets a base d’aliments de baixa qualitat, grans dosis de fregits, begudes ensucrades i postres fets de greixos saturats. Entenc que el que busquen, tant pares com restauradors, és que sigui fàcil de menjar. Però, per què el concepte “fàcil de menjar” ha de comportar baixa qualitat? Un menú infantil bé podria estar fet amb aliments de bona qualitat, que fos atractiu a la vista, amb quantitats adequades a la gana dels infants i, sobretot, que fos saludable. Quan portem les criatures al teatre, per molt allunyat que sembli, la situació és similar. El que passa a l’escenari és l’aliment que el públic ingereix: els ha d’atraure, la qualitat ha de ser bona, la quantitat adequada i, sobretot, ha de perdurar dins seu.”

Ho explica Pep Farrés, director artístic de la Mostra d’Igualada, la fira de teatre infantil i juvenil que del dijous 12 al diumenge 15 d’abril arriba a la seva 29a edició. Teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa i música, tant a sala com al carrer, són les disciplines els infants hi podran gaudir. De propostes n’hi ha per als més petits (a partir de 3 anys) i per als no tan petits (a partir de 6 anys). I tenint present que la millor manera d’apropar el teatre als infants és deixant que se’l puguin fer seu, la fira aposta per la pregunta més que per la resposta. Per un interrogant enriquidor que, en cada espectacle (tal com veiem en aquest vídeo), planteja preguntes perquè els infants s’emocionin, reflexionin i vagin una mica més enllà. Passegem entre els 14 cartells amb què l’artista igualadí Ramon Enrich insinua l’essència de la Mostra: eixamplar el món dels petits.



1.



2.



3.



4.



5.



6.



7.



8.


9.



10.



11.



12.



13.



14.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa