Foto: Vine a moure el parc



Catorze recomana Vine a moure el parc, un conjunt d’activitats per a grans i petits que, fins al juliol, les podem gaudir al parc de Joan Miró. Aquesta iniciativa està impulsada per Camí Amic, un projecte comunitari d’educació en valors cívics i ambientals de l’Esquerra de l’Eixample. Des de fa més de 10 anys, durant la primavera i estiu omplen d’activitats culturals el parc de Joan Miró de Barcelona, amb espectacles familiars, tallers, música, cinema a la fresca. De manera que tant trobem sessions de taitxí i txikung a l’aire lliure tots els dilluns de 10 a 11, compassejos suaus de mitja hora, en què es proposen activitats per millorar la memòria, tots els dimecres de 10 a 11. Fem un repàs per algunes de les propostes que hi trobarem.


1. Cidades. Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel

Dissabte, 19 de maig, a partir de les 11:30 (llacs de la biblioteca)

Un espectacle de circ contemporani de petit format. Quatre éssers solitaris que somien en altres ciutats, que fugen de la seva realitat, que busquen una sortida. Quatre éssers que es refugien en un espai al mig del no-res. Potser és un retrobament, o un déjà-vu; el cas és que aquest indret s’omple de memòries, de records i d’anhels, de somnis desvetllats i de ciutats desitjades. Cidades és un poema de circ contemporani que explora la relació entre el cos i el record.


2. Aperitiu musical (jazz, blues, soul). Giulia & The Band

Diumenge, 20 de maig, a les 12:00

Un trio experimentat de músics (Juan Sola Morales, Marc Thio i Cesc Pascual) acompanyen la veu de la jove cantant Júlia Isern en un viatge de versions musicals que ens trasllada al món del jazz i el soul, passant pel hip-hop i el blues.


3. Notes del refugi. Bàssem an-Nabrís, Alba Vinyes Lasso i Marina Ràfols i Ribas

El dissabte 9 de juny a les 12:00

Per commemorar el Dia de les Persones Refugiades, s’uneixen tres veus en un recital poètic i musical.

Bàssem an-Nabrís, de Gaza, és poeta i escriptor. Membre de la generació literària posterior a la guerra Israel-Palestina del 1967, va passar quatre anys i mig en presons israelianes com a conseqüència dels seus escrits. En català, ha publicat el poemari bilingüe Totes les pedres. Aviat publicarà un recull de
contes sobre la seva experiència a Barcelona.

Alba Vinyes Lasso, editora de professió, forma part del grup Versaleta, en què recita els seus poemes, encara inèdits. Alguns són fruit de les diverses estades a Grècia com a voluntària d’ajuda als refugiats, on exercia de traductora de l’àrab.

Marina Ràfols i Ribas és una cantautora del Baix Penedès, que interpreta cançons seves i en versiona dels altres.


4. We can be superheroes! Siamiss DJ

El dissabte 16 de juny a les 12:00

Les Siamiss DJ faran un recorregut des dels anys 50 fins a l’actualitat, combinant cançons menys conegudes amb d’altres de més populars. Una oportunitat per aprendre sobre els artistes que van sonant i, sobretot, per passar-ho bé ballant en família.



5. Cinema a la fresca. Ni un de menys

El dimecres 11 de juliol a les 22:00

Wei Minzhi, una noia de tretze anys, ha de substituir el mestre del poble amb la condició que cap dels estudiants (no gaire més petits que ella) deixi d’assistir a classe. Si passa, no rebrà cap salari. La jove comença una emotiva i desesperada cerca d’un dels alumnes quan no es presenta a l’escola.



Més informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa