Catorze
Celebrem els centenaris de Charles M. Schulz i Stan Lee

Sabies que enguany, les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona celebren que fa cent anys van néixer dos grans mestres del còmic? Potser no saps qui són Charles M. Schulz o Stan Lee, però de ben segur que coneixes els seus personatges. Charles M. Schulz és el creador del gos Snoopy i del Charlie Brown; i Stan Lee, el d’Spiderman, Iron Man i els 4 Fantàstics, entre d’altres.

Pàgines de còmics d’Stan Lee – Shutterstock


Charles M. Schulz

Va ser el creador d’una nova manera d’entendre les tires de còmic de premsa amb la seva sèrie Peanuts, més coneguda a casa nostra com Snoopy i Charlie Brown. Amb Peanuts, va crear un univers molt particular de personatges menuts, tots nens i nenes, que en realitat reflexionen i interactuen com a persones adultes, reflectint, a la seva manera, el món en què viuen i el que podríem anomenar “el teatre de la vida”.

Sabies que…

  • El títol Peanuts no va agradar a Schulz quan li va imposar el seu editor? La proposta de l’autor era Good ol’ Charlie Brown, però no resultava gaire comercial…
  • Les persones adultes no surten mai dibuixades a les tires dels Peanuts.
  • Schulz, durant els 50 anys que va dedicar als Peanuts, va dibuixar 17.897 creacions!
  • Hi ha una pàgina web dedicada exclusivament als personatges de Peanuts.
Charlie Brown i Snoopy – Shutterstock


Stan Lee

Va ser el gran mestre de cerimònies de l’univers dels superherois de Marvel. Va ser el creador de personatges mundialment populars com Spiderman, Iron Man, Thor, Hulk, Daredevil i també dels membres de grups com els 4 Fantàstics, els Venjadors o els X-Men. Va revolucionar el concepte del superheroi, fent-lo més proper als problemes reals dels seus lectors i a la societat en què van néixer. I es va convertir en el gran divulgador de l’Univers Marvel amb els seus textos i conferències.

Sabies que…

  • Els 4 Fantàstics van ser el primer grup de superherois de la història dels còmics.
  • L’increïble Hulk al començament no era verd, sinó gris.
  • Spiderman és el personatge d’Stan Lee més conegut i estimat.
  • Tots els superherois creats per Stan Lee tenen un punt feble.

Stan Lee a Los Angeles el 2018 – Shutterstock

A la Biblioteca Virtual podràs trobar una pila de continguts d’aquests dos mestres del còmic, així com el recull de totes les activitats que les biblioteques han preparat al voltant seu.

Ah! I en el portal infantil Gènius els menuts de la casa també trobaran un especial sobre Charles M. Schulz i Stan Lee.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa