Noam Chomsky va néixer el 7 de desembre del 1928 a Filadèlfia. És considerat el pare de la lingüística moderna. Avui en dia és un dels intel·lectuals més coneguts i és autor de més de 100 llibres sobre temes com la política i els mitjans de comunicació. En llegim 14 reflexions.

Foto: www.diem25.org


1. La responsabilitat dels intel·lectuals és dir la veritat i exposar les mentides.

2. No hauríem d’estar buscant herois, hauríem d’estar buscant bones idees.

3. Si assumeixes que no existeix l’esperança, aleshores garanteixes que no hi haurà esperança. Si assumeixes que existeix un instint cap a la llibertat, existiran oportunitats per canviar les coses.

4. La gent paga per la seva pròpia subordinació.

5. El descobriment és la capacitat de ser sorprès per les coses simples.

6. El propòsit de l’educació és mostrar a la gent com poden aprendre per si mateixos. L’altre concepte de l’educació és l’adoctrinament.

7. El quadre del món que es presenta a la gent no té cap relació amb la realitat, ja que la veritat sobre cada assumpte queda enterrada sota muntanyes de mentides.

8. Si no creiem en la llibertat d’expressió per a la gent que menyspreem, no creiem en la llibertat d’expressió.

9. L’optimisme és una estratègia per fer un món millor.

10. La llibertat sense oportunitats és un regal endimoniat.

11. Si no desenvolupem una cultura democràtica constant i viva, capaç d’implicar els candidats, ells no faran les coses per les quals els vas votar. Prémer un botó i després tornar a casa no canviarà les coses.

12. Si és dolent quan ho fan els altres, també ho és quan ho fem nosaltres.

13. El veritable problema del món és com impedir que salti pels aires.

14. Com és que tenim tanta informació, però sabem tan poc?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jam Malson a desembre 08, 2018 | 16:35
    Jam Malson desembre 08, 2018 | 16:35
    La reflexió amb el número 13 (i no soc supersticiós) és una constant en la humanitat. Penso que la sensació que el món conegut va cap al desastre ha estat sempre viva d'ençà que l'ésser humà té consciència. Potser la qüestió de la mort és la que ens fa projectar aquest mateix final per al món que ens envolta. Ara bé, a diferència d'èpoques passades, avui sí que tenim els dos elements per fer saltar, literalment, el món pels aires. Tenim la tecnologia i, alhora, l'estupidesa necessària per fer possible que això passi. Per això penso que el veritable problema del món és que els estúpids, creient que són intel·ligents, fan i desfan; mentre que els intel·ligents, sempre dubtant de la seva pròpia intel·ligència, deixen el món en mans dels estúpids. I Noam Chomsky, ho diu de manera prou entenedora: "No hauríem d'estar buscant herois, hauríem d'estar buscant bones idees." Jo diria, però, que el món va per un altre camí. Cada dia neixen més herois i heroïnes de plastilina mentre les idees, si més no les bones idees, moren moltes vegades en solitud. Tanmateix, cal tenir esperança. Vull pensar que encara som a temps d'evitar el punt i final...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa