Foto: Llibreria Món de Llibres


Adiós en azul, de l’escriptor nord-admericà John D. MacDonald, és una novel·la negra i forma part de la sèrie que parla del detectiu Travis McGee, que està formada per vint llibres. Aquest n’és el primer. És extraordinari. MacDonald és molt políticament incorrecte i té una manera d’escriure que enganxa. Quan comences no et pots aturar. En destaco l’originalitat.

Travis McGee és un detectiu privat que viu a Florida en un vaixell que va guanyar en una partida de pòquer. Només treballa quan necessita diners i quan cobra procura estar el màxim de temps possible sense tornar a treballar. Encara que econòmicament va bé, ajuda una noia que ha estat maltractada per la seva antiga parella. El que el detectiu no sap és que és un psicòpata. Així, tot es va complicant. És una novel·la de misteri, d’intriga, policíaca. Un clàssic.

Fausto Puerto


El llibre recomanat

Títol:
Adiós en azul
Autor: John D. MacDonald
Traductor: Mauricio Bach
Editorial: Libros del Asteroide
Any d’edició: 2015

Qui el recomana

Llibreria: Món de llibres
Adreça: Carrer Major, 7 (Manacor)
La cuida: Fausto Puerto



L’ànima de la llibreria: Fa catorze anys que vàrem obrir. Primer teníem un local petitet al mateix carrer. I des de fa cinc anys estem en un local més gran. Procurem dinamitzar molt l’ambient a Manacor, fem moltes presentacions de llibres, conferències. Tenim una petita cafeteria. Cada dos mesos canviem els quadres de la nostra exposició de pintura.

Procuro llegir tot el que puc recomanar i que no hi hagi una quantitat exagerada de best-sellers. Però sí d’editorials més petites, independents. És així com cuidem molt el fons. També editem uns cinc llibres cada any: el dels Premis de Manacor, que són quatre llibres, i després solc editar un assaig o una novel·la pel meu compte. Aquest és un complement a la feina de la llibreria.

L’ofici de llibreter no hauria de desaparèixer de cap manera. Avui en dia, el llibreter ha d’estar molt informat i molt al dia de tot. No pots obrir una llibreria i pretendre que vendràs llibres com si fossin electrodomèstics. És una feina que, primer de tot, t’ha d’agradar molt. Perquè si no, no té sentit fer-la. Has de saber que no et faràs ric, que si tot va bé et faràs un sou i prou. I el faràs amb molt de gust, si les coses et van bé. Les llibreries que aguanten són les que tenen vocació. Si és una aventura per provar-ho i no hi estàs molt involucrat, és possible que no et vagi bé. La passió per l’ofici és molt important.

Foto: Llibreria Món de Llibres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa