La Fundació Carulla ha volgut homenatjar i potenciar la feina d’entitats educatives convocant els XIII Premis d’Educació en el Lleure. El jurat encarregat d’emetre’n el veredicte ha estat format per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Edgar Iglesias, Rafa Ruiz de Gauna, Marta Rosàs i Marta Vilalta. Els cinc guardons, que es lliuraran el dimecres 4 d’octubre al Palau Robert a les 19 h, estan dotats de 4.000 euros i d’un acompanyament metodològic per part de professionals del món de l’educació en el lleure. Descobrim qui han estat els premiats.

Foto: Nuwandalice


Premis a nous projectes

S’han atorgat a projectes nous d’educació en el lleure que afavoreixen el sentiment de pertinença i el coneixement del país des d’un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric. I que, a més a més, integren el servei a la comunitat i l’aprenentatge de competències, habilitats i valors. Els guanyadors han estat:

Musicarrela’t: arrels en moviment: el seu repte és que els joves transformin, en col·laboració amb associacions culturals i socials, les diverses músiques d’arrel tradicional pròpies dels habitants que conviuen a Salt.

Aventura sense cobertura: el Centre d’Esplai La Gresca (Ripollet – Vallès Occidental) proposa uns campaments que demostrin que es pot viure sense la tecnologia, i que es pot gaudir (molt) del valor de la natura, les relacions humanes i les tradicions.

Raval Audiovisual: a través de la creació audiovisual el projecte estimula entre els adolescents la reflexió crítica sobre la societat en què vivim.


Premi a experiència Direcció General de Joventut

La Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha premiat una experiència d’educació en el lleure feta per joves i/o adreçada a joves:

En Trànsit: aquest projecte de l’entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat de l’Hospitalet de Llobregat va néixer amb la idea de fer arribar una visió més àmplia i realista de les migracions en l’adolescència, creant espais de diàleg i debat en temàtica d’immigració.


Premi a trajectòria

El jurat ha concedit un premi en reconeixement a la trajectòria d’una entitat en el camp de l’educació en el lleure:

4 dècades, 4 pics: per celebrar el 40è aniversari de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), l’entitat va dur a terme el projecte 4 dècades 4 pics. L’activitat va consistir a pujar 4 cims: un pic per cada dècada de l’agrupament. El total de participants va ser de més de 250 persones entre els 4 cims.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa