1931. Tàrrega. L’embarrat era el sistema proveïdor d’energia. Amb un únic motor, i amb corretges i politges, es posava en funcionament tota la maquinària. Gràcies a aquest recurs, Lleida va veure com creixia la transformació social i industrial en les seves terres.

2014. Tàrrega. Aquesta paraula, que bateja el festival Embarrat, té un nou significat: donar corda a l’art i al pensament. És així com del divendres 25 al diumenge 27 de maig, el passat es tornarà a unir amb la modernitat a les naus industrals de Can Trepat, i en una cinquena edició dedicada “al silenci com a absència de so i també com a invisibilitat, com a marge, com a inexistència. Són tres dies d’intensitat artística i de reflexió crítica, amb entrada lliure i gratuïta”, segons ens explica Natàlia Lloreta, de l’organització. Passegem per 14 propostes que hi trobarem.Divendres 25

1. L’arbre Fènix dels petits silencis
A les 19:30 a la nau 18.
L’Embarrat 2018 comença amb una acció participativa a càrrec dels alumnes de 3er de l’Escola Pia de Tàrrega, en què veiem la instal·lació que han preparat aquests mesos. Hi serà els tres dies. A part, durant el festival, hi haurà servei de bar i food-trucks, s’hi podrà dinar i sopar i hi haurà parades de llibres artesans a la nau 4.

2.La Gran Màquina
A les 20:00, davant Departament Comercial.
A part de la inauguració i dels parlaments, podrem conèixer un dels tradicionals plats forts del festival, l’exposició col·lectiva La Gran Màquina (LGMV), que aquest any reuneix l’obra de 22 artistes sota la tria i criteri dels comissaris Frederic Montornés (crític d’art i artífex del programa Territori Contemporani que emet la Xarxa de Televisions Locals) i Jesús Vilamajó. Com cada any, podem fer la visita per lliure o podem sumar-nos a una de les diverses visites guiades, en què comissaris i artistes expliquen de primera mà el significat de l’obra, relacionat amb el tema del silenci.

3. Visita lliure a l’exposició col·lectiva LGMV
Des de les 20:30 fins a mitjanit.

4. ZH o 36 Milions d’Anys a 120 km/h
A les 22:00 (durada: mitja hora, més el col·loqui posterior de vint minuts), a l’exterior de la bàscula.
A càrrec de la companyia Emília Gargot. Assaig obert de la primera producció d’aquest col·lectiu d’artistes nascut al Postgrau d’Arts de Carrer de FiraTàrrega.


5. Llac
De les 23:00 a les 23:30, a la nau 5.
Espectacle de dansa i música a càrrec del duet Ensemble Topogràfic.Dissabte 26

6. Activitat per als petits i grans
De les 11:00 fins a les 14:00, a la plaça Trepat.
Lo Petit Embarrat Escape Room amb Engijoc. Taller de frottage. Taller del minutaire. Taller de mandales del silenci.

7. Menú de silenci
A les 12:30, a la nau 5.
Com a novetat d’aquesta edició, dissabte al migdia cuinarem una megapaella comunitària. El procés de cuina serà un espectacle, una performance participativa i col·lectiva orquestrada pels incansables Compartir dona gustet i amb la complicitat a la música del duo Blues By Chance. Es garanteix alegria, bon humor, reflexió i un arròs deliciós. El menú val 10 euros, inclou el dinar, i cal apuntar-s’hi prèviament a hola@embarrat.org


8. Lo petit embarrat
De les 17:00 a les 19:30, a la plaça Trepat
Acció col·laborativa Aigua, de la companyia targarina Crazy Hands. Joc de construcció lliure La Gran Molècula. Taller de confecció de mandales del silenci.9. Silencis que ho diuen tot
A les 19:00, a la nau 18.
Conversa amb diversos periodistes i comunicadors targarins sobre el silenci i l’exposició de la nau 18. Ho modera la periodista Laia Soldevila (elcrític.cat i Grup Barnils).

10. Puput
22:30 (50 minuts d’actuació de Purga, i la durada del dj és indefinida), a la nau 5.
Concert de presentació del disc de Purga, Puput. A continuació, hi haurà una sessió amb el dj Grozza.Diumenge

11. Lo petit embarrat
Tallers per a petits i grans.
De les 11:30 a les 14:00, a la plaça Trepat.
Taller Planta cara a la censura. Joc de creació lliure La Gran Molècula. Escape Room del silenci. Taller de confecció de mandales.

12. Vermut electrònic
De les 13:00 a les 15:00, a la nau 5.
A càrrec del dj Nasi d’Egara.


13. Techno de tarda
De les 17:30 a les 19:30.
El dj Txivirú Hipnòtic Techno s’encarregarà de conduir la música.

14. Concert de cloenda
De les 20:00 a les 20:50, a la nau 5.
Amb l’actuació de Seward.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa