Foto: La Llama Store


Saps construir un iglú? Saps fer els primers auxilis a un gos? Saps trobar aigua al desert? Saps construir una petita bassa d’emergència amb els teus pantalons en cas que pateixis un naufragi i et trobis al mig de l’oceà? Saps què has de fer si caus a les vies del metro o et veus envoltat d’una tempesta de sorra? Nosaltres, l’Abi i el Kike, els directors de la Llibreria “La Llama” tenim resposta per a totes aquestes preguntes perquè mai sortim de casa sense The Ultimate Worst-Case Scenario Survival Handbook. Aquest llibre ofereix solució a més de 400 situacions (totes horribles, totes perillosíssimes) i et permet sobreviure i seguir amb la teva vida. És gruixut i pesa bastant, però som conscients que el món és un lloc caòtic i cruel i volem estar preparats.

Recomanem aquest llibre perquè és seriós i està molt ben documentat. Totes les situacions i solucions que ofereix són versemblants, però la seva exhaustivitat el converteix en un llibre humorístic. No és un llibre desconegut, és un best-seller, però no és fàcil de trobar. Si tinguessis una llibreria… a quina secció el situaries? Nosaltres el vam trobar fa anys a Londres, dins d’una immensa secció d’humor que vam veure en una llibreria. Allà tenien llibres infantils, reculls d’acudits, diccionaris enciclopèdics íntegrament plens de tonteries, biografies falses de personatges ficticis…

Tots aquests llibres són ficció, però no són novel·les. I suposen un problema per a la majoria de llibreries perquè són difícils de situar. Així que nosaltres, que dediquem la nostra vida a l’humor (els dos socis estem vinculats al web satíric El Mundo Today), vam creure que era bona idea obrir una botiga dedicada a aquest tema. Qualsevol cosa que vulgui fer gràcia té lloc a la nostra prestatgeria metàl·lica. Encara que la gràcia que vulgui fer el llibre sigui aquella de mig somriure, una mica congelat, una mica de sentir-se traït per l’autor.


El llibre recomanat

Títol: The Ultimate Worst-Case Scenario Survival Handbook
Autor: David Borgenicht, Joshua Piven, and Ben H. Winters
Editorial: Chronicle Books
Any d’edició: 2012

Qui el recomana

Llibreria: La Llama Store
Adreça: carrer Villarroel, 34 (Barcelona)
Qui la cuida: Abi L. Enrech i Kike Garcia



L’ànima de la llibreria

Nosaltres, que tenim molt respecte per l’ofici dels llibreters, normalment parlem de La Llama com una “botiga”, no com una “llibreria” però és cert que, quan entres, el primer que et trobaràs seran llibres, però si mires a la paret de la dreta, veuràs il·lustracions de Miguel Noguera o Joan Cornellà… i, si camines una mica més endins, trobaràs un esprai que et permet entendre què està pensant el teu gos, una cullera partida per la meitat per si estàs a dieta i una disfressa de dinosaure que et permetrà passar desapercebut i sobreviure si, tot d’una, els dinosaures tornen al planeta. En fi, coses essencials per mantenir-se amb vida en un món cruel com el nostre.

Foto: La Llama Store

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa