La cultura és un dels grans motors que tenim per transformar el món. Però massa sovint veiem com es veu castigada per la falta d’inversió des de les administracions públiques. Els creadors i emprenedors que tot i les dificultats han continuat apostant per la cultura, ho han fet des d’un profund convenciment. Per apartar adversitats i ajudar a obrir-los camí, la Fundació Carulla impulsa el Premi Lluís Carulla. Descobrim quins són els premiats d’enguany.



El guanyador ha estat Bostik Murals, el primer centre d’art urbà de Barcelona. Ha estat premiat amb 60 mil euros i amb 2 anys d’acompanyament empresarial, que ajudaran a consolidar el projecte. El jurat l’ha escollit “perquè fomenta la participació i la cohesió social a través de l’art urbà, crea un nou espai d’art urbà i fomenta la creativitat, acull reconeguts artistes locals i internacionals i impulsa l’experimentació i el treball amb artistes novells, per la proposta formativa i d’experimentació que adreça a les escoles i perquè projecta i situa Barcelona en el circuit d’art urbà internacional.”



A més a més, els projectes “Versembrant” i “Traces” han rebut 15 mil euros cadascun, i MonkingMe i Rock’In són els projectes finalistes amb accés a condicions especials a Verkami:

Traces és una plataforma en línia que permet construir la memòria col·lectiva del patrimoni: la memòria dels llocs construïda pels ciutadans.



Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar el pensament crític entre els joves a través de l’art urbà i el hip hop.



Monkingme és la primera plataforma musical que permet l’escolta i la descàrrega gratuïta de cançons, mentre l’artista és remunerat gràcies als anuncis que apareixen.



Rock’in és una estratègia de les Cases de la Música per donar l’opció als alumnes dels instituts de Catalunya d’aprendre a tocar un instrument i fer-ho en un grup de música. A l’institut, en horari lectiu, dins les hores de música, és un camí obert a tothom per fer i viure la música.

Foto: Xavier Ballaz, representant de Bostik Murals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa