La periodista Tatiana Sisquella va néixer a L’Hospitalet de Llobregat el 12 de juny del 1978 i va morir a Barcelona el 6 de febrer de 2014. La recordem llegint un dels articles inclosos al llibre Un dia qualsevol.

Foto: Robert Couse-Baker


A la vida hi ha algunes coses que a vegades són gairebé millors quan estan a punt de passar que quan passen. L’expectativa, les ganes, la imaginació, les possibilitats, les oportunitats, el què serà i com serà. Tot plegat ens dibuixa en l’imaginari el millor dels escenaris i durant uns instants tot surt com havíem planejat.

Perquè quan estem a punt de començar a llegir un llibre nou o quan estem fent la maleta per emprendre un viatge o quan obrim la carta d’un restaurant recomanat per tothom, aquell instant previ que la cosa passi és únic i meravellós. I el llibre és una obra mestra que ens farà riure i emocionar a parts iguals; el viatge és El Viatge, aquell que explicarem als néts com el punt d’inflexió de les nostres vides i el restaurant… què podem dir del restaurant! Al cel segur que no s’hi menja millor.

L’instant previ és un punt en què tot pot passar, tot surt bé, fantàsticament bé, superlativament bé. Quan estàs esperant que passi una cosa, la cosa ja t’ha començat a passar pel cap com a fantasia perfecta, embogida, bigarrada, però divina, com una muntanya russa amb què només s’atreveixen els més agosarats.

Coneixem una persona i sentim que és a punt de començar una cosa: una amistat com les de quan encara fèiem pactes de sang; una relació com les que vèiem a les pel·lícules d’amor ensucrades; una companyia que no ens fallarà mai i a qui mai decebrem. I la vida és fàcil i bonica i ens imaginem com serà. Però el cert és que l’instant previ és el millor instant i alhora pot ser el pitjor, perquè res ens ferirà tant com una decepció, com adonar-nos que allò no era com esperàvem i comprovar que, a vegades, el llibre té un final tou, el viatge ha estat un despropòsit i el restaurant… què podem dir del restaurant!

I malgrat tot, qui en té prou amb la prèvia?

Foto: CCMA

Article inclòs en el lllibre
Un dia qualsevol

© Hereus de Tatiana Sisquella
© de la imatge de la coberta: Joan Mateu
© d’aquesta edició: Columna, 2014

Comentaris

 1. Icona del comentari de: 2805NiT a febrer 07, 2018 | 17:06
  2805NiT febrer 07, 2018 | 17:06
  Un dia em vaig atrevir a escriure i recordar Tatiana Sisquella quan ella ho va fer sobre els valors de còrrer una marató. https://responsabilitatsocial.cat/valors-de-correr-una-marato-recordant-tatiana-sisquella/ Un petó al cel!
 2. Icona del comentari de: 999999999 a febrer 08, 2018 | 08:40
  999999999 febrer 08, 2018 | 08:40
  Realment, preparant un viatge, buscant hotel, etcees. es quan imagines, crees i t'il·Lusiones. La felicitat es troba a la sala d'espera
 3. Icona del comentari de: Montse Segalà Novell a juny 12, 2019 | 17:55
  Montse Segalà Novell juny 12, 2019 | 17:55
  Et recordarem sempre Tati. La xispa de la vida. Només pensar amb tu ja em carrego d'energia per tot el dia. Gràcies i fins sempre. T'anyorem! ❤
 4. Icona del comentari de: MRS a juny 12, 2019 | 22:15
  MRS juny 12, 2019 | 22:15
  Qui no ha viscut l'expectativa amb l'emoció del que ens espera, de com anirà tot? Posem tanta il. Lusió en la preparació d'un sopar, una trobada, un viatge, una obra de teatre... Realment és l'instant més emocionant de tot el procés. Perquè després, El Moment passa tan ràpid, que solem dir:"tanta feinada com hem tingut, i ja ha passat", "tant de temps preparant el sopar de la colla, i ja s'ha acabat".
 5. Icona del comentari de: Anònim a abril 01, 2020 | 07:10
  Anònim abril 01, 2020 | 07:10
  Realment m, emociono encara pensant en la Tatiana i l as carta d, agraïment que va fer per totes les persones de l, hospital que la tractaven i reconfortaven en qualsevol dels sentits i en qualsevol període de la seva malaltia. Quan es lluita tan per donar el màxim de tu com a professional i veus aquest agraïment ja no vols res més. Gràcies de tot cor Tatiana. No t, oblidarem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa