Catorze
Llibres per conèixer els nostres pobles i municipis


Vols conèixer una mica més a fons la història del teu poble? O del dels teus avis, amics? O del poble del costat, o d’aquell on has pensat anar a passar-hi uns dies de vacances? Tens curiositat per descobrir la història d’aquelles mines, les tradicions locals, quins bolets s’hi fan, quins ocells hi fan el niu, llegendes, misteris, curiositats i fets històrics que són ben sabuts al poble però poc coneguts per als visitants… O potser t’agradaria veure com era aquell poble ara fa cent anys, l’aspecte dels seus carrers i habitants, com n’ha canviat la fesomia…

Els ajuntaments de Catalunya editen un munt de llibres on els pobles són els protagonistes. Des de Sant Julià de Vilatorta i Aiguafreda fins a la Pobla de Claramunt, Riudarenes o les Masies de Roda, i amb diferents formats: il·lustrats, reculls fotogràfics, històrics… Busquis els que busquis, els trobaràs tots a Llibreria de la Diputació.

Llibres a la Llibreria de la Diputació

Als prestatges de la Llibreria n’hi ha més de 500 editats per diferents ajuntaments –sobre els pobles abandonats a la demarcació de Tarragona, el teatre a Taradell, la toponímia dels veïnats de Cassà de la Selva o dedicats a les Gavarres, Ripoll o Cadaqués. Els acompanyen més de 700 títols editats per l’Ajuntament de Barcelona dedicats als seus barris i edificis emblemàtics com l’Aliança del Poblenou; i per als apassionats de la documentació històrica i la fotografia, tots els llibres de la col·lecció “Catalunya desapareguda“, una mirada al passat amb imatges històriques per conèixer com eren abans els nostres pobles.

Més notícies

Temps de periodisme artesanal

Comparteix
«Cròniques del fang» homenatja els periodistes que van plantar cara al franquisme
:  - Mobile
Diputació de Barcelona

Llibres de suport a la gestió municipal

Comparteix
La Diputació de Barcelona edita llibres i guies per a la gestió municipal
:  - Mobile
Foto: Catorze

14 escriptors i 14 joguines

Comparteix
Textos de Rodoreda, Espriu i dotze autors més juguen amb pilotes, soldats de plom o nines
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa