Foto: Llibreria 22


El 2014 van donar el premi Nobel a Patrick Modiano i una de les coses que deia és que sempre havia estat escrivint la mateixa novel·la. No sé si és veritat, però quan me’l vaig llegir la seva sensibilitat em va arribar molt endins.

Viatgem als anys 60, a París, al cafè Condé, que és el lloc on es reuneixen poetes, estudiants i gent molt diferent. Ens mostra tot un ambient: els comerços que tanquen, l’evolució de la ciutat, mentre passa el temps.

Descobrim la protagonista, la Louki, a través de quatre personatges que expliquen com la veuen. Moriano té un punt d’inconcreció i això crea aquella màgia de voler saber-ne més. De preguntar-te: què li deu estar passant a aquesta persona perquè actuï així? Ho deixa a l’aire, i això li dóna certa potència i una mesura justa.

Hi ha molts personatges de novel·les que ens enamoren, i en aquest cas, a través de la mirada dels altres, em va seduir la Louki.

Jordi Gispert


El llibre recomanat


Títol:
El cafè de la joventut perduda
Autor: Patrick Modiano
Editorial: Grup 62
Traductor: Joan Casas i Fuster
Any d’edició: 2010

Qui el recomana
Llibreria: Llibreria 22
Adreça: c/ Hortes, 22 (Girona)
La cuida: Jordi Gispert, Pere Font, Marcel González, Isabel Guilera, Eva Roma i Pita Hurtós.


Quatre pinzellades: Va néixer el 1978, en plena Transició. La van dur al món un grup d’intel·lectuals que volien canviar i renovar la cultura gironina. S’hi van involucrar des d’arquitectes i pintors fins a escrtiptors i gent del món del disseny.

Sempre hem tingut el compromís de satisfer la demanda social. Això ha comportat que no siguem una llibreria de bestsellers sinó que intentem impulsar el que és més humà, oferint una narrativa més profunda que no sempre està a primera línia.

Fa quinze anys que treballo aquí. El que més m’omple és veure els vincles que es creen amb els clients. Es publiquen molts llibres i a vegades costa tenir un bon criteri per intuir què agradarà i què no al lector que entra per la porta. Un dels encants de ser llibreter és veure com puc afinar tenint en compte el gust de cada lector.

Foto: Llibreria 22

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa