Foto: Atzavara Llibreria


Volem compartir amb els lectors de Catorze un llibre que vam llegir fa un temps i ens va agradar moltíssim: Verd aigua, de Marisa Madieri. Publicat per l’editorial minúscula, es pot trobar traduït tant al català com al castellà.

És el dietari de Marisa Madieri, nascuda a Fiume (actual Croàcia), que de petita va viure la duresa de l’exili al camp de refugiats de Silos, quan la seva ciutat va passar a pertànyer a l’antiga Iugoslàvia el 1947.

Madieri descriu de ben a prop l’èxode. Recorre els passadissos de la seva infància i adolescència i arriba a un present serè ple de gratitud per les persones que l’han acompanyat al llarg de la vida (dones, sobretot les dones).

L’amor per les petites coses de la vida; és aquest el lloc des d’on ella escriu. Perquè en aquesta novel·la són les històries senzilles les que dibuixen la gran història, i són les memòries diminutes del passat les que lluiten contra el gran oblit. Verd aigua és el color de l’exili i la nostàlgia; també el de l’esperança i la bellesa.

Per nosaltres, és un exemple d’escriptura valenta i una petita joia necessària que rellegim, regalem i recomanem sovint.
El llibre recomanat

Títol:
Verd aigua
Autor: Marisa Madieri
Editorial: minúscula
Any d’edició: 2000

Qui el recomana

Llibreria: Atzavara Llibreria
Adreça: carrer de l’Escorial, 94-100, Barcelona
Qui la cuida: Albert Josa i Berta Nogué
L’ànima de la llibreria

La llibreria Atzavara va néixer el gener del 1995 al carrer Escorial com a llibreria de proximitat al barri de Gràcia. A finals del 2011, les anteriors llibreteres es jubilaven i traspassaven la llibreria. Per a nosaltres, la idea de tirar endavant una llibreria de barri com l’Atzavara era un projecte tan engrescador com arriscat. La nostra passió pels llibres i la il·lusió de mantenir viva la llibreria del barri que estimem ens van portar a iniciar aquesta aventura.

Som una llibreria generalista; tot i no disposar d’un espai molt gran, intentem tenir una mica de tot. Oferim una àmplia secció de narrativa, poesia, literatura infantil i juvenil, àlbums il·lustrats, novel·la gràfica, així com una part d’assaig i llibres pràctics, amb novetats editorials i un fons que procurem que sigui de qualitat. El 2015, vam ampliar la llibreria adequant un nou espai per oferir una secció més gran de llibres per a nens i nenes: literatura, àlbums il·lustrats, llibres per als més petits i llibres de coneixements.

Organitzem diferents activitats: clubs de lectura, presentacions, recitals, tallers i activitats infantils. Aquest curs també hem iniciat un cicle anomenat Obrint finestres, un espai de tertúlia i formació en l’àlbum il·lustrat i la literatura infantil.

Creiem en la importància de cultivar la lectura des de la infància. Intentem acostar els llibres als nens amb activitats que giren entorn de la lectura, l’oralitat i l’art del llibre amb respecte i diàleg, siguin petits o grans lectors, perquè pensem que no és el mateix saber llegir que descobrir la lectura. Col·laborem amb escoles, instituts, biblioteques i entitats del barri per tal de fomentar la lectura i facilitar-ne l’accés.

La veritat és que tot i que és un projecte que requereix molta dedicació, estem contents i ens agrada el nostre ofici. Cap dia és igual, cada dia aprenem i gaudim amb el diàleg i la participació que es genera al voltant dels llibres, i la nostra intenció és que les persones que venen a la llibreria també ho gaudeixin.

Foto: Atzavara Llibreria

Nou comentari

El piano

Comparteix

No ho puc fer per tu

Si ets bo per començar, també vull veure si ho acabes
Comparteix

Something

I don't want to leave her now/ You know I believe and how
Comparteix

Carros de foc

Vangelis va ser el compositor de la banda sonora d'aquesta pel·lícula
Comparteix

La moto

Passeu del meu funeral/ si un bon dia me la foto

Passadís

Equipo Crónica. Sense títol, 1972. Aquarel·la i guaix sobre teixit, 54 x 39 cm.
Comparteix

Tots van ser Picasso

Els Espais Volart exposen la col·lecció de 400 tapets decorats per artistes i escriptors en solidaritat amb el pintor
Comparteix

La Venus de Botticelli

14 obres d'un dels artistes més reconeguts del primer Renaixement
Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari

Comparteix