Miquel Sanchis i Anna Roca a la llibreria. Foto: Llibreria Papasseit


El Pulitzer de Jeffrey Eugenides

Middlesex explica la història de Cal Stephanides, que ha d’aprendre a viure amb una peculiar espècie d’hermafroditisme. El relat comença a la Grècia rural del 1922, amb la migració dels seus avantpassats a Detroit i les dificultats d’adaptació a una societat radicalment industrialitzada. L’obra ressegueix la vida de tres generacions fins a acabar al Berlín de finals del segle XX.

La nostàlgia, la soledat pròpia d’una sexualitat marginal i les constants referències mitològiques i històriques construeixen un text que destaca per una gran capacitat narrativa i pel talent descriptiu.

L’obra, escrita pel nord-americà d’origen grec Jeffrey Eugenides –autor també de Les verges suïcides–, va guanyar el Premi Pulitzer l’any 2003.

El llibre recomanat
Títol: Middlesex
Autor: Jeffrey Eugenides
Traductor: Albert Torrescasana
Editorial: Anagrama / Empúries
Any: 2003

La llibreria que el recomana
Nom: Llibreria Papasseit
Adreça: Plaça de Gispert, 2 (Manresa)
Qui la cuida: Miquel Sanchis i Anna Roca
Què ens agrada: La llibreria, al barri antic de Manresa, combina una selecció acurada de títols de segona mà amb llibres nous d’una dotzena d’editorials independents. També s’hi fan presentacions de llibres, recitals de poesia, lectures teatralitzades, concerts en petit format i exposicions d’art.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa