“Pilotes de goma, cops de porra i destrosses. La brutalitat policial es va desfermar el passat 1 d’octubre a Catalunya per impedir que la ciutadania pogués votar en el referèndum d’autodeterminació, un dret, el d’autodeterminació, reconegut internacionalment i que tots els estats de les Nacions Unides estan obligats a adoptar. […] Les imatges d’aquella violència ferotge –que va deixar més de mil ferits, un dels quals va perdre la visió d’un ull–, de la policia entrant als col·legis electorals i agafant les urnes, van recórrer mig món i van mostrar la naturalesa autoritària d’un Estat espanyol que segueix vulnerant drets humans bàsics com el de la llibertat d’expressió.”

Per denunciar aquesta realitat, va néixer, de la mà de l’Apòstrof i del dibuixant Jaume Capdevila (Kap), la publicació Illegal Times. Ninotaires, periodistes, dissenyadores i humoristes d’arreu del món, de manera solidària, hi van participar amb una intenció: dibuixar i escriure les idees que, ni les lleis ni les porres, ens podran fer malbé.


1. Ermengol (Francesc Tolsà), dibuixant lleidatà, nascut a Argentina i de pares catalans. És la figura més rellevant de l’humor gràfic de les terres de Ponent.2. Tjeerd Royaards, dibuixant holandès, director de Cartoon Movement, plataforma de dibuixants de tot el món.3. Cristina Sampaio és la dibuixant amb més projecció de Portugal. Ha publicat a Expresso, Kleine, Zeitung, Courrier International, Wall Street Journal i The New York Times.4. Coco (Corinne Rey), dibuixant francesa, és un dels pilars de l’actual redacció de Charlie Hebdo, de la qual forma part des del 2009.5. Sr Plástiko (Ricardo Hermida), nascut a Cadis, és un dels dibuixants més compromesos i constants dels moviments contraculturals, contestataris i alternatius.6. Jordi Borràs, fotoperiodista. S’ha especialitzat a documentar l’extrema dreta a Catalunya. La seva tasca li ha merescut el premi Dignitat 2016, entre altres guardons.7. Ant (Anthony Garner), dibuixant britànic establert a Barcelona fa més de vint anys. Dibuixa habitualment la vinyeta al diari Ara i col·labora en moles altres publicacions,

8. Raquel GU (Raquel García Ulldemolins), dibuixant, il·lustradora, escriptora i traductora santboienca. Una de les veus femenines més potents de l’actual humor gràfic. Ha publicat a Jot Down i a Time Out.9. Fer (José Antonio Fernández), dibuixant nascut a Lleó. Ha estat director de la revista El Jueves, dibuixa des de fa gairebé trenta anys al diari Avui (actualment El Punt Avui).10. Ferreres (Miquel Ferreres), dibuixant català, fa la vinyeta diària a El Periódico. Abans havia col·laborat en molts altres mitjans, de La Vanguardia a El País, passant per El Papus i El Jueves.11. Khalid Gueddar, dibuixant marroquí. Condemnat a tres anys de presó per haver dibuixat la família reial del Marroc a la revista Backchich. Dirigeix la publicació satírica Baboubi.12. Kap (Jaume Capdevila), dibuixant català, publica habitualment al diari La Vanguardia, El Jueves, i també a premsa francesa i americana.13. Ferran Martín, dibuixant, dissenyador i animador català. Ha publicat en diversos mitjans, des d’El Jueves fins a El Viejo Topo. Ha estat acomiadat del mitjà República.com per discrepàncies amb la línia editorial.14. Azagra (Carlos Azagra), dibuixant emblemàtic dels moviments socials, ha dibuixat per a publicacions molt variades: El Jueves, Carrer, la Directa, etc.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: DESEPSIONAT a febrer 27, 2019 | 13:42
    DESEPSIONAT febrer 27, 2019 | 13:42
    SÓN GENT SENSE CAP CULTURA INCLÒS AL QUE ES DIUEN JUTGES... QUINA PENA FE UN RIDÍCUL TAN ESPANTOS
  2. Icona del comentari de: Isabel Ribe Puerto a març 01, 2019 | 18:52
    Isabel Ribe Puerto març 01, 2019 | 18:52
    Es de has para que el judisi no vaji com bul diram,amb aquets jugues dels tems del PP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa