Des de la seva fundació el 1922, el PEN Català ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana. Però, a més de mirar enfora, cal també mirar cap endavant. Per celebrar els cent anys d’història, el PEN Català enceta la seva col·laboració amb el FLIC, el Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil i, plegats, ens conviden a imaginar com serà el futur.

Els dies 17, 18 i 19 de novembre, al Museu del Disseny, tindrà lloc el FLICPRO, unes jornades amb una programació de xerrades, conferències, entrevistes, tallers, premis i molt més per a professionals i amants de la literatura. En podeu consultar la programació completa en aquest enllaç. Els socis del PEN hi podran assistir gaudint d’un 50% de descompte en la compra d’entrades i entre tots els lectors de Catorze regalem 5 entrades amb dinar inaugural inclòs a les primeres persones que escriguin a [email protected]


El dijous 17 de novembre, el PEN català participarà al FLICPRO amb aquestes activitats:

14 h, Dinar inaugural i entrega del Premi Petit PEN: Dinar de networking a peu dret i celebració de l’entrega del Premi Petit PEN de literatura infantil i juvenil a una organització o iniciativa europea per la seva contribució a una literatura més lliure i diversa.

16 h, Taula rodona Qui escriurà el futur?: Montse Ayats, Laura Huerga, Júlia Baena i Núria Càrcamo parlaran dels principals reptes que determinaran el futur de la nostra literatura, el feminisme, l’ecologia, la diversitat, la censura… Moderarà la conversa la periodista Anna Guitart.

17:30 h, Taula rodona El repte d’escriure per a nens i joves: Joaquim Carbó i Tina Vallès conversaran sobre com ha evolucionat la professió i els seus lectors, i com imaginen el futur de la literatura en una època de canvis marcada per la digitalització i la tecnologia, però també per la reivindicació de la diferència i per una societat cada cop més polaritzada. Conduirà la conversa David Guzmán.

18:45 h, Conversa amb Ledicia Costas i Ana Pessoa: moderada per Esteve Plantada. Costas (Galicia) i Pessoa (Portugal) són dues autores multipremiades que han narrat amb sinceritat i humor, històries transgressores i desacomplexades que han captivat el públic lector. Conversaran amb Esteve Plantada.

El dissabte 19 de novembre, a les 10:30 h i també en el marc del FLICPRO, el professor de llengua i literatura Cristian Olivé impartirà el taller La creació com a eina de mediació al Museu del Disseny. S’hi abordaran experiències reals viscudes a l’aula que fomenten la creació escrita des d’un punt de vista competencial. També s’hi analitzaran propostes en què la lectura es viu d’una manera immersiva perquè els estudiants la converteixen en una eina transversal, aprenen, pensen sobre allò que aprenen, ho enllacen amb altres qüestions de l’entorn i ho traslladen a un nou llenguatge a partir de la creativitat. La participació en el taller i l’entrada general tenen un preu conjunt de 25 €.

PEN Català i FLIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa