Cada vegada són més les iniciatives editorials que s’allunyen del tòpic de la princesa i cada vegada són més els contes que mostren als infants un altre tipus de protagonista femenina. És el cas de la colecció Petita & Gran, impulsada per Alba Editorial, que parla de “dones úniques i meravelloses de les quals aprendre i amb les quals identificar-se, dones que van convertir el seu petit somni en una gran història”. La col·lecció, que també existeix en castellà (Pequeña & Grande), està formada per quatre contes de l’escriptora Isabel Sánchez Vergara, mentre que els il·lustradors han anat canviant en cada llibre. En la versió catalana, Laia Vidal s’ha fet càrrec de la traducció.

Foto: Ana Albero / Alba Editorial

La primera protagonista de Petita & Gran, apareguda l’octubre de 2014, és la modista Coco Chanel. “A l’orfenat, les monges la veien molt estranya. Era diferent, i això no els agradava”, ens explica el conte. L’abril de 2015 va ser el torn de Frida Kahlo. De Kahlo, de seguida en descobrim que “va decidir que havia de lluitar”, perquè “hi havia alguna cosa en ella que la feia singular”.

Foto: Gee Fan Eng


L’actriu Audrey Hepburn protagonitza el tercer conte del catàleg (maig de 2015). Hepburn era una nena que va veure com “la guerra va esclatar quan tot just començava a ballar”. La quarta entrega de la col·lecció (i, de moment, la darrera) ens endinsa en la vida de l’aviadora Amelia Earhart, que va tenir clar molt aviat que li encantava volar. Amb la història d’aquestes quatre dones, Petita & Gran ens apropa a protagonistes amb les idees clares, dones que afronten els problemes i lluiten pels seus ideals tot i les adversitats.

Foto: Amaia Arrazola / Alba Editorial

Foto: Mariadiamantes / Alba Editorial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa