Foto: Juan Pablo Roa

Un llibre que ens ha emocionat molt és Cómo aprender a volar, de Begoña Abad. Ens va agradar tant que vam fer un vídeo a partir d’una experiència de l’autora i el vam pujar a Facebook. Va ser el més reproduït de tots els nostres esdeveniments.

La seva poètica, establerta sobre la quotidianitat, neix de la caiguda i de la seva redempció per mitjà del llenguatge, entès com a totalitat i síntesi. En altres paraules: encara que els seus poemes neixin del que és aparentment simple i quotidià, ho transcendeixen des de la creativitat, gràcies al llenguatge i a la seva part reflexiva.





El llibre recomanat

Títol: Cómo aprender a volar.
Autor: Begoña Abad.
Editorial: Olifante.
Any d’edició: 2016.

Qui el recomana

Llibreria: Animal Sospechoso.
Adreça: Carrer Ventalló, 9 (Barcelona)
Qui la cuida: Juan Pablo Roa.





La llibreria

Animal Sospechoso és una llibreria especialitzada en poesia i això ens fa apetibles a la mirada dels lectors d’aquest gremi. Abans que llibreters som editorial, amb el mateix nom: Animal Sospechoso Editor (també especialitzada en poesia). Per això, com a llibreters, treballem molt els recitals de poesia i la presentació de llibres que, més que presentacions a l’ús, són “recitals encoberts”.

A més, comptem amb el catàleg de les editorials independents de poesia, i amb els esdeveniments que ofereixen. Com diem al nostre web, “és gràcies a aquestes editorials que la poesia teixeix les seves xarxes o amaga els laberints que transita el lector”.

Foto: Facebook Llibreria Animales Sospechosos.



Si et dediques a aquest ofici i vols formar part de la nostra secció La llibreria llegeix, escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Pablo Roa a març 13, 2019 | 23:49
    Juan Pablo Roa març 13, 2019 | 23:49
    Muy bonita entrada, aunque un error lo hace un poco extraño. La librería se llama ANIMAL SOSPECHOSO (en singular), y no como dice erróneamente ANIMALES SOSPECHOSOS (en plural). Explico por qué: «Cuando afirmamos que la poesía es un medio de conocimiento es, en parte, porque, como dice Valente, “toda poesía es, ante todo, un gran caer en la cuenta”. Una de las grandes revoluciones de la poesía que se concibe así es su conciencia de explorar un territorio desconocido e invisible, por el simple hecho de no estar controlado, orientado y premeditado de antemano. Por esto el poema, visto así, es un ANIMAL SOSPECHOSO para toda ideología; simple y llanamente, porque la ideología sabe que ella puede ser la primera víctima de ese “primer animal visible de lo invisible” (como diría Lezama), y esto asusta» (Nicanor Vélez)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa