Foto: El Lokal


El Lokal vam editar el llibre Catálogo de decisiones y fragilidades, de Toni Alvaro. Hi trobem uns quants dels relats breus que l’escriptor difon per les xarxes socials. Les narracions es basen en una documentació exhaustiva sobre persones i fets històrics. Des de Tupac Amaru II a Abel Paz, la vaga de La Canadenca o els darrers afusellats de Franco, les històries oscil·len entre la grandesa de la dignitat humana en moments excepcionals o quotidians, i la infàmia de la repressió i la impunitat del poder.

Qui llegeixi el llibre se sorprendrà de la capacitat de síntesi, de la càrrega poètica i del llenguatge popular que travessen aquestes pàgines. Toni Álvaro fa un homenatge a la rebel·lia, a la coherència i a la lucidesa de la gent anònima, que lluita o que s’arrisca sense esperar res a canvi. Recupera fets, moviments socials i biografies, sense afectacions ni academicismes, per dir-nos que la resistència és una obligació urgent i ineludible. Us trobeu davant d’un llibre trist i vitalista que ens ajuda a reconciliar-nos amb la condició humana.


El llibre recomanat

Títol:
Catálogo de decisiones y fragilidades.
Autora: Toni Álvaro.
Editorial: El Lokal.
Any d’edició: 2016.


Qui el recomana

La llibreria:
El Lokal.
Adreça: carrer de la Cera, 1, Barcelona.

L’ànima de la llibreria: L’Associació Cultural El Raval–El Lokal neix l’octubre de 1987. Som un col·lectiu que ve de l’Ateneu Llibertari del Poble Sec i de gent del barri Xino. Vam començar obrint un espai al centre de Barcelona per a la creació i l’experimentació de nous projectes, com a punt de trobada de lluites i resistències, i mitjà per a la venda i distribució de materials alternatius i de cultura llibertària. Des dels inicis fins avui, ens hem plantejat col·laborar en la reflexió i l’intercanvi d’experiències. La nostra finalitat és caminar, des de la contracultura, l’autogestió i la rebel·lia, cap a una societat lliure i justa.

Com a llibreria estem especialitzats en materials alternatius, funcionem autogestionant-nos, la gent és voluntària i donem suport i infraestructures als moviments del barri i de la ciutat. Dins de les nostres possibilitats i desitjos, entenem que hem d’estar al servei de les lluites que s’originen tant al barri, com a la resta de la ciutat i del món.

Foto: El Lokal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa