Una de les setmanes més riques i plenes de l’any torna per fer viure i vibrar les paraules. Del divendres 7 al diumenge 16 de setembre La Setmana del Llibre en Català s’instal·larà a l’avinguda de la Catedral de Barcelona per celebrar la seva trenta-sisena edició, com sempre, en un ambient proper i distès. Organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, té la voluntat de promocionar la lectura en català, per fer-ne créixer el nombre de lectors i per col·laborar en la construcció d’un país més culte i més lliure. Descobrim com seran aquests dies a través de 14 punts.

Foto: La Setmana


1. La Setmana en números: 265 activitats (en aquest enllaç podreu consultar la programació), 45 de les quals adreçades als més petits, es desenvoluparan en els 3 escenaris exteriors que es troben dins el recinte de La Setmana, a l’auditori del COAC i al Casal del Metge. Hi haurà 204 expositors (un 25,2% més que l’any passat), repartits en 62 mòduls.

2. Rebre el món: s’hi celebrarà el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents. L’Institut Ramon Llull organitza de forma anual una visita d’editors i agents literaris estrangers a Catalunya amb l’objectiu de presentar-los la literatura catalana de manera directa i personalitzada, fomentant així els lligams entre aquests i els agents literaris i les editorials catalanes, els escriptors, els crítics i els traductors. Ens visitaran 18 editors (10 especialitzats en ficció literària i 8 en literatura infantil i juvenil) de 16 països i es reuniran amb 41 agències i editorials catalanes.

2. La Primera Biblioteca Personal: Som el que hem llegit, i és per això que un dels reptes de La Setmana és que els infants, des de ben menuts, tinguin la seva pròpia biblioteca on puguin desar-hi els llibres que els ajuden a descobrir el món. Gràcies a la col·laboració de Romanyà Valls, tots aquells que comprin llibres per un valor de 50 € podran endur-se a casa la “Primera Biblioteca Personal” (fins a esgotar existències), que els servirà der desar llibres.

3. El Premi Trajectòria, que des del 1997 es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, serà per al llibreter i activista cultural Guillem Terribas, per “el seu incansable activisme cultural, la seva llarga trajectòria com a llibreter de referència i la seva clara voluntat de promoció, difusió i defensa de la cultura catalana.” Frederic Amat serà l’artista col·laborador.

4. Més de 250 novetats editorials: La Setmana és el gran escenari per a la presentació oficial de la programació literària en català de la tardor.

5. Els convidats especials: ens visitaran Ayobani Adebayo (el dimarts 12 a les 20:00) i Sarah Andersen (el dissabte a les 12:30).

6. La Nit de La Setmana, el divendres 14 podrem gaudir-la fins a les 00.00.

7. Andorra, Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià també són presents a La Setmana.

8. Pinzellades de la programació per als adults: hi trobarem des de tardes temàtiques de presentacions, a càrrec de periodistes i experts i dels autors dels llibres (aquest any els temes seran gastronomia, emocions, pensament, postguerra, del procés i d’actualitat); presentacions temàtiques de ficcions, contes i memòries; fins a converses amb Sergi Pàmies, Eva Baltasar, Najat El Hachmi i Martí Gironell, jornades dedicades a les revistes, a la premsa en català, a les biblioteques i a l’ensenyament i celebracions i homenatges (per exemple, a Maria Aurèlia Campmany i Manuel de Pedrolo).

9. Pinzellades de la programació per als petits: s’han organitzat 45 actuacions, entre espectacles i contacontes, diferents tallers, les matinals festives amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’espai del conte, amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”, l’hora del conte, Els Tallers de La Setmana i La petita llibreria, un espai on els més petits podran llegir els seus llibres preferits i estar al dia de les últimes publicacions.

10. Premis literaris: es farà el lliurament i la presentació de diversos premis literaris: Premi BBVA, Sant Joan de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA C, Premi Núvol de contes, Premi Pin i Soler, Premi Illa dels Llibres, Premi Coca-Cola de Relat Breu i Premi Maria Rius Vespres de Poesia.

11. Itineraris Literaris: La Setmana organitza 14 itineraris literaris a proposta dels expositors per redescobrir Barcelona a través dels seus llibres i escriptors. (Els podeu consultar i us hi podeu inscriure en aquest enllaç).

12. 200 autors signaran els seus llibres a les casetes dels expositors.

13. Compromís: Com cada any, La Setmana i tots els implicats en la seva organització (Comissió Organitzadora, expositors, institucions, col·laboradors, patrocinadors, treballadors…) volen mostrar el seu compromís social. Diumenge dia 9 a les 12:00 el PEN Català, l’Associació Catalana pels Drets Civils i La Setmana organitzaran una taula rodona per plantejar i debatre l’estat actual de la llibertat d’expressió. A la 13:00 La Setmana aturarà tota l’activitat i a les escales de la Catedral l’Associació Catalana pels Drets Civils llegirà uns textos relacionats amb la situació dels presos i exiliats polítics i La Setmana farà públic el “Manifest per la llibertat d’expressió”.

14. La falca de La Setmana:

Torna La Setmana del Llibre en Català: l’aparador més gran de llibres en català i amb activitats per a tots els públics: presentacions, lectures poètiques, rutes literàries, conta-contes…

Vine a La Setmana, on la literatura és llibertat. T’esperem el 7 al 16 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Recorda, del 7 al 16 de setembre. Viu i llegeix en català!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 03, 2018 | 10:41
    Anònim setembre 03, 2018 | 10:41
    Bon dia, però en tot cas estarà present el País Valencià... València és tan sols una ciutat i una província. Moltes gràcies!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa