Marc Giró publica Encara més PIJOS (Univers Llibres)

La Setmana del Llibre en Català reuneix, del 9 al 18 de setembre, autors, editors i lectors en una celebració dels llibres i la literatura en català que s’ha convertit en cita imprescindible de l’arrencada de la nova temporada editorial. En aquesta 40a edició, els segells del Grup Enciclopèdia hi porten les seves novetats de tardor i organitza diverses activitats al voltant de les seves publicacions.

Novetats

A PIJOS, Marc Giró obria una finestra als atzars i a les disjuntives vitals que inunden les vides dels pijos i els priven de l’ideal de felicitat. Però es té tan poca idea dels pijos, del seu món i del seu modus vivendi que l’autor publica Encara més PIJOS, on amplia la seva visió sobre aquesta manera d’estar i de ser al món.

Encara més PIJOS a La Setmana:

Presentació amb Marc Giró i Ester Pujol, directora editorial.
10 de setembre a les 19.15 h, Escenari 2.

Rafael Vallbona recupera un dels true crime més obscurs de Barcelona en un viatge per la Barcelona jazzística dels anys seixanta. Basada en fets i personatges reals, La musa de la plaça reial endinsa els lectors en els inicis del club Jamboree i ficciona la vida de la llegenda del jazz Gloria Stewart.

La musa de la plaça reial a La Setmana:

Taula rodona Parlem de personatges singulars, presentada per Andreu Gomila.
Dissabte 17 de setembre a les 19.45 h, Escenari 3.
Rafael Vallbona conversarà amb Sebastià Portell, Marga Nadal i Regina Rodríguez sobre la singularitat i extravagància dels personatges de les seves obres literàries.

En què consisteix realment el feminisme? Què és exactament l’heteropatriarcat? Per què serveixen les etiquetes? Som totes les persones iguals? Si als llibres d’història gairebé no hi apareixen dones, vol dir que no hem fet res important? La periodista i humorista Ana Polo dona resposta a aquestes preguntes a la primera guia sobre feminisme per a lectores i lectors de més de 12 anys, que il·lustra Eva Palomar.

La meva primera guia feminista a La Setmana:

Presentació amb Ana Polo, Eva Palomar i la periodista Abigail Armengol.
Divendres 16 de setembre a les 18.45 h, Escenari 3.

La Galera comença un viatge al costat d’Open Arms amb el projecte solidari Contes a la deriva. Sota el lema “Cada vida compta, cada conte és vida”, la col·lecció explica les històries reals de persones rescatades per l’ONG al Mediterrani per ajudar a conscienciar als infants de la realitat que ens envolta.

Contes a la deriva a La Setmana:

El vaixell Astral estarà amarrat al Moll i obrirà les portes a tothom qui el vulgui visitar. També acollirà diferents sessions de contacontes de la col·lecció.

Més activitats

Presentació Dracs, fades i gegants (10 de setembre a les 12:30 h, Escenari familiar): El paisatge d’aquest país és ple d’éssers fantàstics amb qui els nostres avantpassats han conviscut durant segles. Oriol Canosa, Cristina Bueno i Eva Tarrida parlaran sobre un llibre per saber quatre coses sobre què mengen, on dormen o quins rastres deixen al seu pas.

Conta-contes amb Carles Sala i Txell Faxedas (11 de setembre a les 12 h, Escenari familiar): Capità Lluc (Premi Folch i Torres 2021) explica el viatge accidentat i ple d’aventures d’un nen que vol ser el primer del seu poble en visitar l’oceà.

Conta-contes amb Laura Bernis (11 de setembre a les 11.30 h, Escenari familiar): Embolic a la biblioselva, guanyador de la segona edició del Premi Emili Teixidor, presenta la fauna bibliòfila de la Biblioselva a tot color per explicar als joves lectors com funciona una biblioteca.

Taller amb Ada Parellada i Marina Montenegro (11 de setembre a les 18.30 h, Escenari familiar): un llibre de receptes per aprendre a cuinar i prendre consciència de la petjada ecològica que produïm a la cuina.

Presentació de Manual d’adoctrinament de l’escola catalana (11 de setembre a les 13 h, Escenari 1): Òscar Dalmau presenta el manual definitiu per ajudar els mestres a adoctrinar l’alumnat de les escoles catalanes. L’autor ha manipulat sense escrúpols textos i dibuixos de llibres infantils –publicats fa més de cinquanta anys per l’editorial La Galera– amb l’objectiu d’ensinistrar les criatures i guiar-les en el noble art de servir la causa catalana.

Conversa entre Rafel Nadal i Empar Moliner (15 de setembre, 12:30 h, Escenari 1): una nova col·laboració d’Òmnium Cultural amb La Setmana per presentar una conversa entre la periodista i escriptora Empar Moliner i Rafel Nadal amb Anna Guitart, on es parlarà sobre les seves noves novel·les i l’art d’escriure. Emmarcat dins la col·lecció d’Univers “La joie de vivre”, Mar d’estiu és una aproximació sentimental al Mediterrani, als petits plaers de la vida, i una invitació a observar i descobrir les històries dels llocs i de les persones que l’habiten.

Taula rodona La joie de vivre (16 de setembre a les 20 h, Escenari 2): Josep Maria Fonalleras (Un cafè a Roma), Fúlvia Nicolàs (Zugunruhe), Albert Om (El dia que vaig marxar) i Sílvia Soler (L’alegria de viure) conversen amb l’editor Ester Pujol sobre la col·lecció d’Univers que emmarca les seves obres, “La joie de vivre”.

Taller amb Àngels Bassas i Roser Calafell (17 de setembre a les 12.30 h, Escenari familiar): una activitat per descobrir la màgia del teatre amb Àngels Bassas i Roser Calafell a partir del seu llibre Fem teatre!.

Foto: Univers Llibres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa