Foto: Llibreria Caselles


És un llibre d’història novel·lada de l’escriptor austríac Stefan Zweig, publicat l’any 1927. Stefan Zweig fou un escriptor enormement popular, tant pel que fa a la seva faceta d’assagista i biògraf com a la de novel·lista.

Del seu vessant narratiu voldria destacar Carta d’una desconeguda, un llibre ple de sentiments i emocions. Imprescindible és també un llibre autobiogràfic, El món d’ahir: memòries d’un europeu, una gran radiografia de la cultura europea moderna, un dels llibres fonamentals del segle XX.

Moments estel·lars de la humanitat és un recull dels 14 moments de la història que l’autor considera claus en el desenvolupament de la humanitat, moments diversos com ara la relació de Ciceró amb Juli César, la caiguda de l’imperi d’Orient en mans dels turcs, el descobriment de l’oceà Pacífic o la creació de la melodia de La Marsellesa. Tots ells són moments universals que quan es produeixen resulten decisius durant segles i segles. El fet de poder-lo llegir per capítols amb inici i fi et permet gaudir de cada història com si miréssim una pel·lícula.

Per a mi és un dels llibres que tots hauríem de llegir, us animo a fer-ho. És dels llibres que es poden recomanar a tot tipus de públic, des del que és molt lector fins al que li costa més llegir. Com a anècdota us puc dir que una de les vegades que vaig recomanar-lo a un client, passat un temps em va dir que havia estat la primera vegada que havia acabat de llegir un llibre.

Jordi Caselles


El llibre recomanat

Títol: Moments estel·lars de la humanitat
Autor: Stefan Zweig
Editorial: Quaderns Crema
Traductora: Maria Pous
Any de l’edició: 2004

Qui el recomana

Llibreria: Llibreria Caselles
Adreça: Carrer Major, 46 (Lleida)
La cuida: Josep Maria, Ramon, Jordi, Joan, Mercè, Montse i Oscar.


Quatre pinzellades: La nostra és una empresa familiar i generacional. Som centenaris, vam néixer el 1914. Som una llibreria de fons especialitzada en diferents seccions (viatges, esports, cinema, música, esoterisme, narrativa, autoajuda, infantil, juvenil, còmics, humanitats, llibre tècnic, idiomes…). Som una llibreria total, la nostra filosofia és oferir totes les publicacions per a tot tipus de públic.

L’ofici de llibreter dóna moltes satisfaccions i et permet apropar-te a la gent, fer relacions amb els clients que poden arribar a ser fins i tot d’amistat. Això és el que trobo més positiu d’aquesta feina. Com a inconvenient, hem de reconèixer que la rapidesa amb què es mou el món editorial no dóna de vegades el marge de temps que desitjaríem per a totes les publicacions que ho mereixen.

Foto: Llibreria Caselles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa