Catorze
Simone de Beauvoir i el problema de la dona

Simone de Beauvoir va néixer a París el 9 de gener del 1908 i va morir al mateix lloc el 14 d’abril del 1986. Recordem la novel·lista i filòsofa feminista llegint-ne 14 reflexions.

Foto: Facebook Simone de Beauvoir


1. Si vius prou, veuràs que cada victòria es converteix en una derrota.

2. Encant és el que alguns tenen fins que s’ho comencen a creure.

3. Les persones felices no tenen història.

4. El problema de la dona sempre ha estat un problema d’homes.

5. Què és un adult? Un nen inflat per l’edat.

6. La veritat és una i l’error, múltiple.

7. La bellesa encara és més complicada d’explicar que la felicitat.

8. El més escandalós que té l’escàndol és que un s’hi acostuma.

9. Davant d’un obstacle impossible de superar, l’obstinació és estúpida.

10. No es neix dona, una arriba a ser-ho.

11. És lícit violar una cultura, però amb la condició de fer-li un fill.

12. És absolutament impossible encarar qualsevol problema humà amb una ment mancada de prejudicis.

13. Canvia la teva vida avui. No te la juguis en el futur, actua ara, sense retard.

14. Viure és la voluntat de viure.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a gener 11, 2017 | 08:53
  Anònim gener 11, 2017 | 08:53
  En desacord amb la frase que heu portat al titular: "El problema de la dona sempre ha estat un problema d'homes". Això estava fet en un temps que els masclisme existia. Però com que jo ho conec des de molt abans que ella morís, afirmo que el problema de la dona és problema de tots. El masclisme era tradició que assumien tots per igual. Homes i dones. I en contra del victimisme que fan ara les supremacistes, el masclisme perjudicava molt a l'home. Probablement, en conjunt més a l'home a que la dona. El masclisme considerava la dona sagrada i feble d'esperit, per tant considerava de molt més covard picar, insultar o matar una dona que no pas un home (està en contradicció amb el què ens volen colar ara per masclisme, això dels maltractaments. És delinqüència, no masclisme) Com que la considerava dèbil, als països masclistes es condemnava més la mort d'una dona que la d'una home. Els maltractaments d'una dona que d'un home. El masclisme deia que els treballs durs o perillosos no son de dones. (Durs, no pas de força) Per exemple pescador (fred, calor, mareig, no dormir, etc), el treball en mines, el treball de carreteres de sol a sol o amb un fred que pela. Per això sempre han mort molts més homes que dones. També la guerra i l'exèrcit. Es considerava una cosa de massa risc per les dones i per tant qui mor i sofreix és l'home. Molts més desavantatges que no explico per no allargar-me.
 2. Icona del comentari de: Anònim a gener 11, 2018 | 21:56
  Anònim gener 11, 2018 | 21:56
  En serio vols convencer a algú de que el masclisme perjudica més els homes que les dones? A les dones en maten i en violen, només pel fet de ser-ho. Em quedo amb la boca oberta amb opinions com la teva. Una llàstima.
 3. Icona del comentari de: Lara G a juny 06, 2018 | 12:54
  Lara G juny 06, 2018 | 12:54
  La dona sagrada dius?! Tan de bo! Fes-t'ho mirar... si fossis dona sabries què és sortir de casa i córrer el perill de ser assetjada, agredida, vexada o violada. Què vol dir cobrar menys per la mateixa feina que fa que el teu company, en la majoria de casos, assumir les tasques i logística domèstiques, la cura dels fills i familiars grans, viure en societats on les lleis no garanteixen la nostra integritat física, moral i sexual perquè els qui legislen i sentencien són homes, per allò del sostre de vidre, et sona? En vols més! Vergonya!
 4. Icona del comentari de: Anònim a gener 12, 2020 | 13:50
  Anònim gener 12, 2020 | 13:50
  https://www.facebook.com/100005571135916/posts/627849920744040/?app=fbl

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa