La Festa Major de l’Espluga de Francolí es vesteix de versos. Ho fa obrint les portes de la quarta edició del RUSC Festival de Poesia al jardí del Museu de la Vida Rural. La iniciativa ha estat promoguda pel poeta Jordi Carulla-Ruiz –vicepresident de la Fundació Carulla– i el Museu de la Vida Rural, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

Joventut, il·lusió i experiència

El dijous 28 de juliol a les vuit del vespre, el rusc de poetes estarà format per un primer grup amb Míriam Cano, David Caño i Esteve Plantada; i per un altre, de poetes més veterans, amb Francesc Parcerisas i Susanna Rafart. El cantautor Roger Puig tancarà l’acte amb la presentació del seu proper disc.

Els versos i la mel

La voluntat d’aquest esdeveniment és que es generi “un RUSC adherit al Museu de la Vida Rural, un festival de poesia al cor de la Conca”, perquè “se sap que l’abella escull sempre el lloc idoni” amb “un saber antic que vetlla per la qualitat de la mel”. Així ho escriu qui va tenir la iniciativa del festival, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, que afegeix que la pervivència del festival respon a una “necessitat de prodigar i consumir poesia, d’apropar els poetes a un públic àvid de paraules, posant a l’abast en ple estiu, a les portes de la Festa Major, una selecció de diferents mels vingudes d’arreu de les contrades catalanes”.

Nens, il·lustracions i contes

Dos dies després, dissabte 30 de juliol, a les 11 del matí, arribarà el festival Rusquet, dedicat als infants, que en aquesta edició ens apropa el conte musicat d’En Pere i el llop, de Serguei Prokofiev. En aquest cas, en una proposta interactiva per fer volar la imaginació dels nens a través de les il·lustracions a mida natural que, per a l’ocasió, ha fet Gala Pont. L’acte comptarà amb una rebuda especial i amb la lectura musicada del conte (traduït al català per Josep Maria Espinàs). La sessió, guiada per la dinamitzadora Montse Bosch, també ens oferirà la veu en viu del poeta i rapsoda Francesc Gelonch, entre d’altres sorpreses. Un viatge poètic cap a la màgia i el bosc, sota la direcció artística de Jordi Carulla-Ruiz.

Jordi Carulla-Ruiz (edició del 2015) Foto: Jordi Vidal


Màrius Sampere (edició del 2015) Foto: Jordi Vidal

Mireia Vidal-Conte (edició del 2015) Foto: Jordi Vidal

Nou comentari

El piano

Comparteix

Chiquitita

Si es que tan triste estás/ para qué quieres callarlo
Comparteix

Tantes coses a fer

La vida és el que et passa/ mentre fas plans per tenir-ho tot lligat
Comparteix

Qualsevol nit pot sortir el sol

Oh, benvinguts, passeu passeu,/ de les tristors en farem fum
Comparteix

My Way

I did what I had to do/ And saw it through without exemption

Passadís

Comparteix

La soledat segons Hopper

14 obres de l'artista més representatiu de la pintura estatudinenca del segle XX
Comparteix

Soc infermer i només tinc dues mans

14 il·lustracions sobre la rutina del personal sanitari
Comparteix

El silenci dibuixat

14 dibuixos plens de força, misteri i profunditat
Comparteix

Glups!

14 dibuixos d'Andrea Zayas que mostren el món sense embuts dels infants

Comparteix