Catorze
Voluntariat per la llengua: la màgia continua 

Foto: Kenny Eliason

En un moment en què els reptes i les propostes per impulsar l’ús de la llengua catalana centren el focus de fòrums i debats d’actualitat, el Voluntariat per la llengua (VxL) continua sent una de les propostes més completes i enriquidores, tant pels beneficis d’aprenentatge que suposa la interacció informal, com per la satisfacció personal de compartir temps, experiències i vivències, des de la diversitat cultural. 

D’aquí ve la campanya Quan parles fas màgia, que incideix en la transformació personal, lingüística i cultural que suposa tant per a aprenents com per a voluntaris practicar el català plegats. 

En el marc d’aquesta campanya, i per animar a la participació en el programa, el Consorci per a la Normalització Lingüística aquesta tardor organitza actes de promoció del VxL en sis localitats catalanes, amb una actuació de màgia original i sorprenent a càrrec del mag Eduard Juanola, especialment vinculada al programa. 

Després de l’èxit que va tenir la prova pilot que es va fer a Sant Feliu de Llobregat el passat mes d’abril, ara és el torn de Tarragona, Vilafranca del Penedès, Cornellà de Llobregat, Badalona, la Bisbal d’Empordà i Barcelona, les ciutats que acolliran aquests actes durant el tercer trimestre de l’any.  

Aquestes actuacions complementen la col·lecció de vídeos Màgia per conversar, un recurs audiovisual adreçat a les parelles lingüístiques, de dos minuts de durada cadascun, amb actuacions de màgia protagonitzats pel mag Eduard Juanola. A partir dels jocs de màgia, el mag proposa diversos temes d’interès per encetar una conversa. Es tracta d’un material de suport a l’aprenentatge que s’adreça a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i a tots els aprenents que vulguin practicar la llengua. 

El programa Voluntariat per la llengua (VxL) de la Secretaria de Política Lingüística, està gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i té com a objectiu fer créixer el domini de l’ús oral del català. 

Més notícies
Parlar català és a les teves mans
Comparteix
La llengua de signes catalana és la protagonista d'una exposició creada per la Secretaria de Política Lingüística
Detall del cartell de Minions: L'origen de Gru
En família, al cinema i en català
Comparteix
El CINC reestrena pel·lícules infantils a preus reduïts arreu de Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa