Corella Dance Academy neix de la voluntat dels germans Ángel i Carmen Corella de fomentar el ballet clàssic d’Espanya a nivell professional. Legitimada pel renom internacional del famós ballarí i director emèrit, Ángel Corella, va ser inaugurada a Barcelona el 2012. Grans ballarins espanyols ocupen llocs en prestigioses companyies d’arreu del món, però la majoria no han rebut els estudis que els han professionalitzat al seu país. La finalitat de la Corella Dance Academy és que les futures generacions puguin formar-se en escoles especialitzades d’aquí. Els projectes, la metodologia i la tituació pròpia ho fan possible.

L’escola compta amb professors que destaquen per les seves brillants carreres. La dirigeixen Carmen Corella (ballarina solista de l’American Ballet Theatre i subdirectora de Corella Ballet) i Dayron Vera (ballarí principal del Ballet de Cuba i de Corella Ballet). Aquest centre d’alt rendiment s’equiparà en qualitat a les grans escoles de dansa europees i americanes especialitzades en ballet clàssic. Es tracta, per tant, d’un projecte ambiciós tant a nivell educatiu, com artístic i cultural. A més a més, posa a disposició dels estudiants d’arreu de l’estat unes dependències per acollir-los durant la seva estada.

Pel que fa el pla d’estudis, la formació comença als 4 anys amb l’anomenat nivell de Predansa. S’hi treballa la coordinació, la musicalitat, la postura corporal i la flexibilitat. Als 9 anys cursen el Grau Preelemental. Més tard, fins als 16 anys, estudien el Grau Mitjà, en què perfeccionen la seva tècnica. Finalment, als 18, culminen la seva formació i plenitud expressiva i artística amb el Grau Superior.

Per tal de promoure la dansa clàssica d’alt rendiment, la Fundació Damm ha signat un acord amb l’acadèmia per finançar les beques Josep Damm-Ángel Corella. Un dels objectius de la Fundació és vetllar pels projectes relacionats amb l’educació. Es tracta d’un ajut per a estudiants que vulguin realitzar formació d’alt rendiment en ballet clàssic a les dependències de la Corrella Dance Academy.


Estrella Damm

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa