Foto: Hernán Piñera


Que el millor del diumenge sigui el dissabte i el millor de l’estiu sigui la primavera diu molt de nosaltres. De la nostra incapacitat crònica per valorar el que som, el que tenim, el que hem aconseguit, l’ara i aquí.

Només desitgem el que ens falta: per això anhelem tant la llibertat que se’ns nega, per això deixem de desitjar la persona amb qui compartim funda nòrdica i cubell de la roba bruta. Som víctimes d’un autoboicot permanent, que ens allunya del conformisme però ens aboca a repetir errors, a menysprear l’avui tot perseguint un demà que ens sembla més rodó perquè encara no existeix.

No vam néixer ahir. Hauríem de saber de sobres que tan sols tenim aquest moment, aquest minut, aquest segon que ja no hi és. És inútil torturar-nos per les decisions que hem pres, que haurien pogut ser unes altres però ja no. I és fals que la felicitat ens estigui esperant més endavant. El que ens espera tard o d’hora és la mort: aquesta és l’única certesa.

Tenim a penes el que tenim i prou. Arrosseguem un passat imperfecte i irreversible, i el futur sempre es conjuga en condicional. El carpe diem és qüestionable, però la salvació només la podem trobar en el present d’indicatiu. Jo canto, tu cantes, ell posa una rentadora. I els detergents de nova generació ja permeten barrejar la roba bruta amb la de color.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Iris a març 30, 2015 | 00:26
  Iris març 30, 2015 | 00:26
  Només això!, Fantàstic! Coses tant simples i de pura lògica que encara hi fallem! Hem d'apendre a viure el present, que com el seu nom indica, és un regal!
 2. Icona del comentari de: konvent a març 30, 2015 | 10:01
  konvent març 30, 2015 | 10:01
  OLÉ !! SIMPLE I CONTUNDENT
 3. Icona del comentari de: Anònim a març 30, 2015 | 13:22
  Anònim març 30, 2015 | 13:22
  Quant sapiguem fer-ho abrem après a viure.
 4. Icona del comentari de: J.Maria a abril 01, 2015 | 12:06
  J.Maria abril 01, 2015 | 12:06
  Uf! Quina bufetada m'acabes de donar amb aquest text! M'encanta i m'encantes. Espero poder llegir mès textos teus com aquest. Curt, molt ben teixit i abrumadorament cert. Felicitats! :)
 5. Icona del comentari de: Mònica Carnicero a abril 02, 2015 | 17:17
  Mònica Carnicero abril 02, 2015 | 17:17
  Diu una psicòloga, la Laia Montserrat, en un article titulat L'aquí i l'ara, dins del diari Ara del dijous 2 d'abril: "Si mireu bé veureu que cada cop que sentiu por o ansietat, anticipeu o recordeu. Viure l'ara i l'aquí és un repte i l'únic camí per sortir de la presó del temps i de l'espai. (...) Per experimentar-ho, heu d'atrevir-vos a estar presents, veritablrment presents, en l'instant present". REPTE COMPLICAT PEL QUAL ES NECESSITA MOLTA DISCIPLINA!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa