Llenceu les brúixoles

On deuen parar, ara ja, les aigües que ens van espiar aquell migdia besar-nos per primer cop

Llenceu la brúixola, poetes,
no marca sempre el nord.
Francesc Garriga
 

Foto: Florian F. (Flowtography)


 

A vegades calles de tal manera que no saps què donaria per saber què estàs pensant, em dius; i jo trobo difícil –i per això callo– parlar-te d’una mena d’esfera, pareguda a una bombolla de sabó de mag de fira que gira i creix en algun punt entre la boca meua i la boca de l’estómac. Com un abisme, o un vertigen petit com un bot de carretera quan l’agafes amb el cotxe, o un desig vertical, ho trobo difícil, com t’ho diria.
 
I tu em parles d’una cançó que a la vegada parla de tot el que és l’amor i és tot allò bo i tot allò dolent, el preu a pagar, la mesura d’un dia sencer, i és clar que l’entenc, qui fos que l’escrivís, preocupat per aquest poder perdut, acabat d’atorgar a algú altre com qui regala les claus definitives de la calma i confia que no tronarà mai més. I jo, assumint que a hores d’ara no tinc nord, et contesto amb un vers de Jorge Luis Borges (estar contigo o no estar contigo es la medida de mi tiempo).
 
On deuen parar, ara ja, les aigües que ens van espiar aquell migdia besar-nos per primer cop, ves a saber si han plogut damunt dels caps dels gossos que lladren a la nit als hortets de la ribera, o sobre camps d’arròs d’un altre delta.
 
Llenceu les brúixoles, amants, que el nord està perdut. No vulgueu retrobar-lo i aneu a veure plegats coses que no hagueu vist mai: unicorns i sirenes, follets del bosc, les cuixes d’un minotaure, un forat de cuc, la curvatura de l’espaitemps, matèria onírica.
 
Afanyeu-us, abans que aquelles aigües us ploguin el nord a sobre, amants, llenceu les brúixoles.

 

Comentaris

  Anònim Agost 21, 2018 9:21 am
  Gràcies Maria per omplir aquest món estrany i hostil de sensibilitat i bellesa.
  Iñaki Betenadagasti Agost 21, 2018 6:24 pm
  Miro les meves mans i plou, miro als meus peus i plou, miro als meus ulls i plou... Tot plou, tot plou!!!!
  Anònim Agost 22, 2018 1:55 am
  Després de llegir-te per primer cop la vaig llençar. De fet, crec que feia temps que ho havia fet.

Nou comentari

La Mercè fa 150 anys
Descobrim qui tocarà als concerts organitzats per Estrella Damm a la festa major barcelonina
Més entrades...