Il·lustració: Jane Fox


Que ahir volgués fer-s’ho amb tu no vol dir que avui també vulgui. Que fa una estona volgués no vol dir que ara vulgui. Que ara ho estigueu fent no vol dir que demà ho voldrà fer. Que hagi volgut fer-te un petó no vol dir que et vulgui fer altres coses. Que hagi volgut quedar amb tu no vol dir que vulgui fer res més amb tu. Que estigui sortint amb tu no vol dir que ho vulgui fer. Que ho faci amb algú no vol dir que ho vulgui fer amb qualsevol. Que tingui catorze o quinze anys i es pensi que sap què vol no vol dir que realment ho sàpiga, sobretot si la persona que la convenç de fer-ho és major d’edat.

El matrimoni no és una carta blanca que impliqui consentiment. Una persona drogada o borratxa no pot consentir res, ni pot dir que no. Una persona adormida no pot consentir. Una persona inconscient no pot consentir. El consentiment caduca i s’ha de renovar cada vegada. Un sí aïllat no és un sí per sempre. El silenci no és un sí. La paràlisi no és un sí. El dubte és un no. Per defecte, qualsevol resposta que no sigui un sí és un no. Si creus que t’ha dit que sí però no ho saps segur, torna-l’hi a preguntar o dona per fet que t’ha dit que no. El consentiment es dona de forma voluntària, no s’obté amb amenaces ni intimidacions. El consentiment es pot retirar sense avisar, fins i tot a mig fer. El consentiment a fer-ho per davant no porta incorporat el consentiment a fer-ho per darrere. Una minifaldilla no és un consentiment. Un escot no és un consentiment. Un somriure no és un consentiment. Que camini sola pel carrer de nit no és un sí. Que porti els llavis pintats no és un sí. Pot no voler pols, ni que vagi a l’era.

Només “sí” vol dir sí. I prou. No sembla tan difícil d’entendre, hòstia.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Yesica a abril 27, 2018 | 09:48
  Yesica abril 27, 2018 | 09:48
  Comença el caos És l'hora del canvi Si nos es fa justícia als jutjats que es faci al carrer Justícia social Judici del poble No és No Això es una violació YC.
 2. Icona del comentari de: Anònim a abril 27, 2018 | 15:43
  Anònim abril 27, 2018 | 15:43
  Es, qué sembla que per ésser respectada o has de dir, si no ho dius poden fer amb tu el que vulguin. Moltes veus masculines estan sortint amb aquesta cançoneta: “ah! No vadir que no!”
 3. Icona del comentari de: Anònim a abril 27, 2018 | 19:44
  Anònim abril 27, 2018 | 19:44
  Sí algú després de llegir els textos de l'Eva Piquer, encara no ho té clar, que ho rellegeixi fins que ho entengui.
 4. Icona del comentari de: Anònim a abril 27, 2018 | 21:24
  Anònim abril 27, 2018 | 21:24
  No es No sempre pero no cal que tu diguin tu ja u saps
 5. Icona del comentari de: Anònim a abril 28, 2018 | 00:20
  Anònim abril 28, 2018 | 00:20
  Està clar que amb una desconeguda al mig del carrer un no és un no. Però en determinades situacions, si la persona no està embriagada o drogada, i encara més si estem amb una persona de confiança un silenci en resposta a un estímul pot ser un sí molts cops. Entenc que ara s'ha de ser molt taxatiu. Malgrat això, tots sabem que en els jocs de l'amor no sempre s'ho és.
 6. Icona del comentari de: glòria olivella a abril 28, 2018 | 19:15
  glòria olivella abril 28, 2018 | 19:15
  Hòstia, Eva, que bé que ho dius. Amb tot detall. Ho he passat a un munt d'amics i a la família tota. Quina vergonya i quina ràbia que sentim.
 7. Icona del comentari de: Mesavi a abril 30, 2018 | 02:08
  Mesavi abril 30, 2018 | 02:08
  Gràcies Eva. Clar i transparent! El pitjor, el més desesperant i el més fastigós és que no és que no entenguin un no, sinó que no els importa el no. Ràbia, dolor i impotència. Cal canviar moltes coses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa