L’oblit de la set

Que ningú no contesti, fem-nos (més) els morts, que pensin que no hi ha ningú, a casa

Foto: ACN


Intenten salvar-se. Reben crits, bales, pals i cops d’escut, en paraules de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen (estrany concepte escollit, defensa que no respon a cap atac, ans al contrari: l’escut és l’atac).

 
Intenten salvar-se. Els mirem des de l’altra banda de la pantalla, des de la norma. Ningú per aquí busca ja salvar-se. Ningú sembla saber-se amenaçat ni en guerra. 
 
Mirem les seves boques assedegades i no recordem la set. Ni la dels nostres grans abans-d’ahir, ni la que avui podriem sentir sense l’anestèsia de l’abundància, set que serien ganes, reconeixement d’una necessitat, activació per resoldre-la. Beure aigua, renovar la vida. No deixar-nos morir així.
 
Mirem les onades contra la pantalla, provocades per forces marítimes o per bales que guardes fronterers disparen a l’aigua. Quina estampa més aliena. No recordem la mar, des d’aquesta bassa on surem fa anys. Quieta, estancada, llisa com una pantalla. Sense onada, sed, ni desig. 
 
Piquen a la porta. Piquen a la pantalla. Que ningú no contesti, fem-nos (més) els morts, que pensin que no hi ha ningú, a casa. Potser és que realment no hi ha ningú, a casa. 
 
Però si algú de nosaltres recorda la set, ai. Però algú de nosaltres recorda que això és una guerra, ai. Sona Vetusta Morla: 
 
Fue un atraco perfecto
Fue un golpe maestro
Dejarnos sin ganas de vencer
Fue un atraco perfecto
Fue un golpe maestro
Quitarnos la sed
 
(…)
 
Fundieron plomo y cobre
Pusieron sal en sobres
Alerta, hay un testigo
Nos han dejado vivos
 
Fue un atraco perfecto
Excepto por esto
Nos queda garganta, puño y pies
No fue un golpe maestro
Dejaron un rastro
Ya pueden correr
Ya vuelve la sed

Nou comentari

Juan Miguel Morales
Envia'ns un àngel que sigui com tu
Aniré com quan anàvem junts/ darrere les teves passes,/ d'esquena al futur
Més entrades...
Les flors de cada mes
Un calendari ens ensenya què floreix, de gener a desembre, en un jardí molt especial de Londres
Més entrades...