Foto: Edrece Stansberry / Unsplash


Quan es disposa a prémer el botó de l’ordinador, a casa hi ha un silenci d’església. Ha preparat un cafè d’abans, amb el foc al màxim i esperant el xiscle d’aquella andròmina vella. Un cop a dins la tassa, se l’ha endut a l’escriptori i, amb la companyia superior d’una llumeta taronja, s’ha assegut disposat a passar l’estona sense saber ben bé què remenar. Clic, clic, sorollet de tecles, i glops petits d’un diumenge al vespre.


L’avorriment és un amic uns quants anys més gran i el repta a fer coses que, quan no l’acomboia, ni pensaria a fer-les. No és la primera vegada i ja sent aquell basqueig que li puja per la tràquea. Està disposat a acceptar el desafiament de sofà, encara que a sota del seu cul hi tingui una cadira de fusta incòmoda, com les d’un envelat de festa major.

La seva vida és grisota, ho és la de la majoria de gent, no tot és blanc, i ha convertit el mirall negre de la pantalla en una màscara feta a mida. No li cal dir el seu nom. Ni l’edat. I, a poquet a poquet, deixa anar les seves pors, les seves inseguretats, les seves penúries, en forma d’atac, d’assenyalament, de crítica anihiladora que dirigeix cap a tots els sentits possibles, cap a opinions contràries a la seva, i li és igual l’educació, i el respecte, i la veritat.

Ara, la fressa dels botonets enfarfega el menjador i, després d’una estona repassant amb altivesa el seu llegat digital, amb l’esquena descansant al respatller i els braços creuats, afartat de tanta ira que s’ha empassat com si engolís cafè, decideix apagar la màquina i s’asseu al sofà. Potser soparà una amanida lleugera, i posarà una sèrie d’aquelles on els protagonistes fan plorar, i serà, de nou, una persona sensible i amb empatia, que s’emociona amb els problemes dels altres en la seva quietud sepulcral d’un diumenge al vespre.

Nou comentari

El piano

Comparteix

Delirio de grandeza

Espero con el tiempo justiciero / que retornes buscando una ilusión de amor
Comparteix

Raindrops Keep Fallin’ on My Head

I'm never gonna stop the rain by complaining
Comparteix

Could You Be Loved

We've got a mind of our own/ So go to hell if what you're thinking is not right
Comparteix

La fe de Messiaen i Puccini, al Palau de la Música

Sortegem una entrada doble per veure tres grans obres dels dos compositors

Passadís

Comparteix

El silenci dibuixat

14 dibuixos plens de força, misteri i profunditat
Comparteix

Glups!

14 dibuixos d'Andrea Zayas que mostren el món sense embuts dels infants
Comparteix

La llum dibuixada

14 il·lustracions on la vida s'imagina a través de finestres il·luminades
Giorgio Morandi. Natura morta, 1953-1954 © Giorgio Morandi, VEGAP, Madrid, 2021
Comparteix

Giorgio Morandi, la ressonància infinita

La Pedrera fa un recorregut retrospectiu per l'obra del pintor i gravador italià

Comparteix