La teva nit de cada dia

Els monstres de la foscor, sempre a l'aguait, t'ensenyen la cara lletja

Eva Armisén
Eva Armisén

La nit et sorprèn desperta. És massa tard per anar-te’n a dormir d’hora i ja no ve d’un minut. Prepares un te de regalèssia amb llimona que et prendràs a glops petits.
 
Cada dia el mateix. Els monstres de la foscor, sempre a l’aguait, t’ensenyen la cara lletja. I ara que la mare ets tu, no et pots dir mentides: i tant que existeixen de debò. Et dones permís per deixar-te anar: si et desfàs de matinada, no et sentirà ningú.
 
Però avança el rellotge i recula la por. Mossegues la tassa buida, escalfes més aigua, falten segles per apagar el llum. La bosseta de gingebre amb canyella hi diu la seva: truth is everlasting. El futur també és etern, visca la vida, tindràs temps de llegir tots els llibres.
 
El llit et crida i et fas la sorda. Prou que ho saps: sota el teu tros de nòrdic, esperant una son que diu que no, deixaràs de ser invencible.
 

Comentaris

  Mónica Pin Álvarez Gener 10, 2017 10:26 pm
  Al fi del dia, les nits m'esperan amb dolça infusió calenta i agradable per convatre el fred penetrant el cos i la lectura sana, dona i allarga la VIDA. Bona nit.
  Anònim Gener 10, 2017 10:35 pm
  Preciós i tendre
  Anònim Gener 11, 2017 1:12 am
  Una realitat molt compartida.
  Teresa Ribas Gener 11, 2017 11:25 am
  Aquest text tant càlid i tendre i a la vegada tant real serà company de camí en la meva nit de cada dia

Nou comentari

Coneix la història de les científiques
El CosmoCaixa posa el focus en la imprescindible aportació de les dones al món científic
Més entrades...